Middleton stop a Facebookon!

2011. 04. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nemrégiben Kate Middletont kitiltották a Facebookról, méghozzá nem is egyszer. Hogy mivel érdemelte ki a büntetést az angol királyi család leendő tagja? Nos, leginkább a nevével: a Facebookon ugyanis gyakori, hogy hírességek nevében hoznak létre hamis profilokat a rajongók, és ezzel megtévesztik a közösségi oldal felhasználóit. Ezeket az oldalakat rendszeresen ellenőrzik a Facebook munkatársai, és a gyanús profilokat azonnal törlik. Kate Middleton neve azonban meglehetősen gyakori, így sok ártatlan névrokon is áldozatul esett a tisztogató hadjáratnak.

 

A Kentben élő, huszonhét éves Kate Middletont például négy napra eltávolították a közösségi oldalról, mert álmenyasszonynak vélték. Az eset érdekessége, hogy az ír származású nő meglehetősen kacifántos családnevét cserélte férje jobban csengő nevére. De mióta a világ egyik leghíresebb nője lett a névrokona, kezdi bánni ezt a lépést. Ugyanígy járt az ausztráliai Sydney egyik iskolájában tanító Catherine Middleton is, akit mély meghajlással üdvözölnek kollégái, valahányszor feltűnik a tanáriban. Nem kezeli ennyire humorosan a helyzetet az Ohióban élő névrokon, aki alig várja, hogy Kate Middleton végre Kate hercegnő legyen és megszűnjön a neve körüli felhajtás. Több száz példát lehetne még hozni, ugyanis nagyjából ennyi profilt törölt a Facebook csalásra hivatkozva.

A Facebook szóvivője elismerte a hibát, sajnálatát fejezte ki a tévedés miatt, és valamennyi Kate Middleton visszakapta a profilját. Szerinte efféle hiba bármikor becsúszhat, ugyanis naponta több ezer profilt ellenőriznek. Érthető persze ez a hibafaktor, de az is elgondolkodtató, hogy a Twitter viszonylag egyszerűen megoldotta ezt a problémát: ott a hiteles, hírességektől származó tartalmak kapnak egy ’verified’ pecsétet, így eleve nincs értelme hamisítani.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top