Miért ilyen a Szűz jegyében született ember?

2009. 08. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Vegyük ezt átvitt értelemben. Milyen tehát a Szűz jegyében született ember?

Hideg ész, józan értelem a tulajdona, amely el tud nyomni minden érzelem kitörést. Előbb alaposan megfontol mindent, és ha meg is játssza az érzelmest – mindig az ész és érdek irányítja lépéseit, szavait, cselekedeteit, komédiáit.

A Szűz jegye alatt született emberek közül kerül ki a legtöbb agglegény, s a legtöbb egyedülálló hölgy. A számító értelem sokszor nem engedi kifejlődni a legnagyobb szenvedélyt, a szexuális ösztönt, az érzékiséget.

A Szűz jegyűek között is nagyon sokan prűdek, sokan kicsinyesek, túlzottan pedánsak, és zsörtölődők.

A Szűz jele a föld elemhez tartozik, így tehát a realitások jele. A 6. jel az állatövön. A 6 ház tartozik hozzá, ez a munka háza, a szolgálat háza, és ura az ész istene, a Merkúr.

A Szűz a fáradságos nehéz munkának és a pedáns rendnek a jele. A természetben, ebben az időszakban van a betakarítás ideje, kora hajnaltól késő estig dolgozik mindenki, megtelnek a pajták, a csűrök, a kamrák. Ennek az időszaknak a munkája biztosítja a jövő mindennapi kenyerét.

A Merkúr az utazás bolygója. Ilyenkor roskadásig tele vonatok szállítják vissza az embereket a nyaralásból, hogy az időközben felhalmozódott munkát újult erővel és szorgalommal, verejtékes fáradsággal végezzük el.

Ez az időszak mintha egyetlen simítással letörölte volna a nyár derűs gondatlanságát, fényét, ragyogó örömeit: előttünk áll a kényelmetlen, nehéz munka, mely idegessé, békétlenné, piszkálódóvá teheti az embereket.

Megkezdődnek az őszi viharok, mintha a nagy természet is felfokozottan ingerlékeny volna. Az e jegyben született emberek ezért nagyon pedánsak, általában aprólékos munkával keresik a kenyerüket, szívesen elfogadják mások irányítását, mert ők az „aratómunkások”, és mint a természet, bizony néha ők is idegesek, ingerlékenyek.

Kapcsolódó anyagok:

$$1155$$

$$4493$$

$$4437$$

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top