Mikrós madártej

2010. 06. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Elkészítés 1 1/2 liter tej felhasználásával:
6 tojássárgáját, 2 vaníliás cukrot, ízlés szerint pár kanál cukrot, 1/2 cs. vaníliás pudingport simára keverek, egy-két kanál tejet merek hozzá. Azzal is kikeverem. A tejet megmelegítem a mikróban (forró nem lehet, ezt tudjátok), hozzáöntöm a tojássárgájás keveréket, és vissza a mikróba. 2 percenként keverni kell. Ezt addig ismétlem, míg a kellő sűrűséget el nem éri.  Aki hígabban szereti, kevesebb pudingport tegyen bele. A habot felverem egy mikrózható tálban, a végén cukrot is teszek hozzá. Be a mikróba. Teljes teljesítményen 1/2-1 percre. A saját gőzében szépen megfő. Ha a sodó kihűlt, a habot kanállal beleszaggatom.
- én a sodót 4-5-ször 2 perc alatt főztem meg 900-on. - a habot pedig 30, majd 20, majd 20 másodperc alatt, szinten 900-on. - ha úgy látod, hogy a hab kezd meggumisodni, forgasd át (nekem nem szokott) Még egyszerűbb, ha a sodót a megadott hozzávalókból, de hagyományosan a tűzhelyen készítjük el, szerintem gyorsabb! Viszont a hab a mikróban szenzációs!! Jó étvágyat!
 
Köszönjük szépen G. Orlovácz Mónika, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top