Elkészítés 1 1/2 liter tej felhasználásával:
6 tojássárgáját, 2 vaníliás cukrot, ízlés szerint pár kanál cukrot, 1/2 cs. vaníliás pudingport simára keverek, egy-két kanál tejet merek hozzá. Azzal is kikeverem. A tejet megmelegítem a mikróban (forró nem lehet, ezt tudjátok), hozzáöntöm a tojássárgájás keveréket, és vissza a mikróba. 2 percenként keverni kell. Ezt addig ismétlem, míg a kellő sűrűséget el nem éri. Aki hígabban szereti, kevesebb pudingport tegyen bele.
A habot felverem egy mikrózható tálban, a végén cukrot is teszek hozzá. Be a mikróba. Teljes teljesítményen 1/2-1 percre. A saját gőzében szépen megfő. Ha a sodó kihűlt, a habot kanállal beleszaggatom.
- én a sodót 4-5-ször 2 perc alatt főztem meg 900-on.
- a habot pedig 30, majd 20, majd 20 másodperc alatt, szinten 900-on.
- ha úgy látod, hogy a hab kezd meggumisodni, forgasd át (nekem nem szokott)
Még egyszerűbb, ha a sodót a megadott hozzávalókból, de hagyományosan a tűzhelyen készítjük el, szerintem gyorsabb! Viszont a hab a mikróban szenzációs!!
Jó étvágyat!