Minden idők No1. Bond-kocsija

2011. 05. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bentley-k, Mercedesek, Alfa Romeók, Rolly-Royce-ok tarkítják a Bond-mozik luxusjárgányainak kilométerhosszú listáját, ám van egy autó, melynek egyik se ér a nyomába: az Aston Martin DB5-nek, melynek Sean Connery adott gázt a Goldfingerben, 1964-ben.

Így nem nehéz elcsavarni a nők fejét...

 

Habár Ian Fleming a regényben egy mást típusú Astonba ültette Bondot, a film készítői a DB5-re szavaztak, egyenesen a prototípust használták. Persze nem minden jelenetben, készült belőle egy direkt a kaszkadőrmutatványok számára is.

Az impozáns megjelenésű sportjárgány jóval több egy luxuskategóriás autónál, mozitörténelmet írt, a benne található extráknak köszönhetően, mint a gépfegyverek, az olajfolthagyó ketyere, golyóálló üveg, forgatható rendszámtábla és katapultülés.

Sean Connery egyébként ellenezte ezeket a herkentyűket, attól tartott, hogy beárnyékolják Bond karakterét. Ám feleslegesen aggódott, a DB5 James Bond szinonimájává vált, mely jó néhány 007-es produkcióban felbukkant még: a Tűzgolyóban, az Aranyszemben, A holnap markában-ban és a Casino Royale-ban. Igaz, az utóbbi háromban már nem az eredetileg használtat láthattuk, az ’69-ben magántulajdonba került, egy Jerry Lee nevű amerikai lemezlovas vette meg, aki a ’70-es évek óta a garázsában tartotta, majd tavaly árverésre bocsátotta. Az új tulaj egy dúsgazdag ohiói gyűjtő, Harry Yeaggy. Nem hisszük, hogy az úriember tervei közt szerepel a DB5 mozis karrierjének felélesztése.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top