Mindennek a maga ideje

2010. 02. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

"…Ideje van a vetésnek, és Ideje van az aratásnak. Ideje van a nevetésnek, és Ideje van a sírásnak. Ideje van a születésnek, és Ideje van a halálnak. Mindennek meg van a maga ideje..." (Hyppokratesz)

A régi bölcsek tudták, hogy semmit sem érdemes késleltetni, de ugyanúgy siettetni sem szabad, s ez kiemelten vonatkozik a szülésre, az új élet világra jöttére is.

Régről fakadó természetes törekvése az embernek, hogy segítségére legyen a várandós, vagy a szülő nőnek az állapotával együtt járó nehézségek, fájdalmak megkönnyítésében. Időszámításunk előtt több mint 2000 évvel már találunk feljegyzéseket a terhesség felismeréséről, a vetélésről vagy a köldökzsinór átvágásáról.

A mai orvosok, szülésznők elsődleges feladata az édesanyának és gyermekének segítséget nyújtani a szülés során. Ők igen kevés jelentőséget tulajdonítanak az asztrológiának, a születési pillanat fontosságának. Így fordul elő, hogy a születési okmányokon megjelölt időpont eltér a tulajdonképpeni születési pillanattól, amit mi az első lélegzetvételhez kötünk. Különösen, ha komplikáció lép fel, senki nem gondol arra, hogy a születés időpontját perc pontossággal feljegyezze. Ezért a későbbi horoszkópkészítésnél a lejegyzett, vagy vélt időpontot nem mindig tekinthetjük „szentírásnak”.

Néhány gyermek császármetszéssel jön világra. A műtét időpontját az orvos időként már hetekkel előtte, vagy komplikációs esetben a szülés folyamán dönti el. Előre időzített császármetszés vagy a manapság „divatos” programozott szülés esetében a születés időpontját egészen pontosan előre rögzíteni lehet, ám felvetődik a kérdés: vajon ilyenkor is „működik” az asztrológia? Ha abból indulunk ki, hogy alapvetően a csillagok határozzák meg születésünket, akkor ennek logikus következménye, hogy az orvos – akaratlanul is – a csillagok befolyása alatt határozza meg az újszülött születési idejét. A gyermek, csak a reá szabott születési időpontban jöhet a világra, csak amikor az „időminőség” megfelel életfeladatainak, akkor születik meg. A gyermek születési jegye mellett az aszcendens meghatározásához szükséges tudnunk a születési időt óra-perc pontossággal.

Vegyük sorra, milyen alapvető tulajdonságokkal fog rendelkezni gyermekünk! Pontosabb, árnyaltabb képet kapunk, ha az adott Napjegynél található leírás mellett – a gyermek aszcendensének ismeretében – e jegyre vonatkozó útmutatót is figyelembe vesszük, az igazságot valahol a kettő kombinációjában találjuk majd, de ne feledjük – mint minden ember – a mi gyermekünk is egyszeri és megismételhetetlen.

Németh Ágnes okleveles asztrológus

Asztrológiai gyermeknevelési tanácsadással szívesen állok az olvasók rendelkezésére. Gyermeknevelési horoszkóp rendelhető a triamos@digikabel.hu e-mail címen.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top