Mit árul(-na) el rólunk a szemöldökünk?

2008. 10. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kínaiak nagyon fontosnak tartják e vonalat, hiszen a szemöldök választja el arcunkat a homlokunktól, sehová sem tartozik, mégis része mindkettőnek. A szemöldökünk tulajdonképpen védelmünket szolgálja: megakadályozza, hogy a verejték a szemünkbe folyjon. Hogy feladatát teljesíthesse, természetesen megfelelő hosszúságúnak kell lennie, és a vastagsága sem mindegy.

Normális esetben a szemöldök harmonizál az arc többi részével, így nem lehet sem túlságosan kicsi, sem túlságosan nagy. Általában szelíden ívelő félkörben helyezkedik el a szem fölött, a szem belső sarkánál a legvastagabb, és az arcunk széle felé vékonyodik. A színe általában megegyezik a haj eredeti színével. A szemöldök szőrszálai a szemöldök tengelye mentén fekszenek, kissé kifelé fordulnak az arc középvonalától.

S most nézzünk néhány szemöldök fajtát: ♦ Alacsonyan fekvő szemöldök: minél közelebb van a szemhez – mintha ránehezedne –, annál komolyabb, szilárdabb, megbízhatóbb jellemmel rendelkezik tulajdonosa. Becsületesség, komoly gondolkodás, óvatosság tartozik hozzá. Hiányzik belőle a könnyelműség, melegszívű, könnyen sértődő, érzékeny természetű embert mutat. ♦ Íves szemöldök: nagyon nőies, gyenge, és gyengéd jellem. Néha kis felelőtlenséget is mutat. Hozhat korai sikereket, ha a fül és a homlok ehhez jól formált. ♦ Bozontos, tömött szemöldök: nagyon ritka manapság, bölcsességet, higgadtságot, megfontoltságot jelez, tulajdonosa reálisan gondolkodik, komoly erélyei vannak, erős akarata, megbízható, kiváló, becsületes jellem, büszke ember. ♦ Ha domború a szemöldök: akkor valószínűleg kopaszodásra hajlamos homloka van az illetőnek. Ehhez sokszor hirtelen harag, mérges dac párosul és kissé hűvös érzelmek. ♦ Gyengén jelzett, nem nagyon látható szemöldök: sajnos gyengíti a jellemet. ♦ Megtört, az orr felé erősen lehajló sűrű szemöldök: nagy észt jelez, erőteljességet, akaratosságot, ravaszságot, konokságot. ♦ Nagyon ívelt szemöldök: ha az szinte egy félkört ír le, gyenge jellemet jelez, félénkséget, gyávaságot.

♦ Magasan a szem fölött fekvő szemöldök: tulajdonosa ingatag, habozó, nyugtalan, kapkodó természetű, aki gyakran ábrándozik. ♦ Nagyon magasan a szem felett fekvő szemöldök, mely úgyszólván a homlokot is két felé osztja, könnyelműség, hiúság, szemtelenség, hízelgő szenteskedés, nagy emlékezőtehetség, kíváncsiság jele. ♦ Az összenőtt szemöldök: okos, komoly gondolkodású, makacs, vakmerő emberé. ♦ Vékony, finom szemöldök: nőies, szelíd, érzékeny természet, illedelmes, gyengéd tulajdonságra utal. ♦ Kicsit ívelt, majdnem egyenes szemöldök: férfias észt, komoly gondolkodást, nőies érzelmet, jó szívűséget, érzékenységet, elővigyázatosságot, gondosságot jelez. ♦ Ha egymástól távol esik a szemöldök, okosságról, kutató mély elméről, rendíthetetlen akaratról, makacsságról, kiváló tehetségről árulkodik. ♦ Vízszintes szemöldökű emberek férfiasak, bátrak, komoly gondolkodásúak. ♦ Vízszintes, vastag, rövid szemöldök: kiváló ész, férfias szilárdság, vakmerőség, hideg szív, vállalkozó tervezgetést jelent. ♦ Vízszintes, szakadozott szemöldök, melyből több ránc szalad a homlokra: tulajdonosa okos, konok önfejű, hideg szívű, zsarnoki természetű.

S most nézzük, hogy az állatövi jegyek milyen szemöldököt ajándékoznak szülötteiknek.

♦ Ha valaki a Kos jegyében született, vagy Ascendense esik ebbe a jegybe: akkor szemöldöke dús, esetleg bozontos, a két szeme között függőleges ráncok jelenhetnek meg, ha indulatba jön. ♦ Ha valaki a Bika jegyében született, vagy Ascendense esik ebbe a jegybe: szemöldöke finoman ívelt. ♦ Ha valaki az Ikrek jegyében született, vagy Ascendense esik ebbe a jegybe: szemöldöke, úgymond jelentéktelen, nem ér rá sokat törődni vele. ♦ Ha valaki a Rák jegyében született, vagy Ascendense esik ebbe a jegybe: szemöldöke szépen ívelt, holdsarló alakú. ♦ Ha valaki az Oroszlán jegyében született, vagy Ascendense esik ebbe a jegybe: szemöldöke sűrű, bozontos, kusza, rendezetlen lenne, de az Oroszlán jegyében minden elem hiú, ezért szépen gondozza, nem látszik. ♦ Ha valaki a Szűz jegyében született, vagy Ascendense esik ebbe a jegye: szemöldöke inkább vékony, de jelentéktelen.

♦ Ha valaki a Mérleg jegyében született, vagy Ascendense esik ebbe a jegybe: szemöldöke szépen ívelt. ♦ Ha valaki a Skorpió jegyében született, vagy Ascendense esik ebbe a jegybe: szemöldöke dús, bozontos, sötét, gyakran középen összenőtt. ♦ Ha valaki a Nyilas jegyében született, vagy Ascendense esik ebbe a jegybe: szemöldöke szépen ívelt. ♦ Ha valaki a Bak jegyében született, vagy Ascendense esik ebbe a jegybe: szemöldöke dús, lelógó, seprős.     ♦ Ha valaki a Vízöntő jegyében született, vagy Ascendense esik ebbe a jegybe: szemöldöke erős, ívelt. ♦ Ha valaki a Halak jegyében született, vagy Ascendense esik ebbe a jegybe: szemöldöke nagyon ívelt, mintha mindig csodálkozna, vagy rajongana.

Meg kell jegyeznünk azonban, hogy ma, a tetovált, festett és formára szedett szemöldök idejében, e jellemzéssel óvatosak kell legyünk, legalábbis a gyengébbik nem esetében...

Ha szeretnéd megtudni, mi az ascendensed, hívd a Donna asztrológusát a 06-90-189-185-ös emeldíjas (290 Ft+ Áfa) telefonszámon!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top