Mókás karácsonyi ajándékok (x)

2009. 12. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Elcsépelt közhely, hogy a mai gyerekek keveset mozognak, ám mint minden közhely, ez is igaz. Hiszen egész nap az iskolapadban ücsörögnek, aztán hazaérve leülnek a tévé, vagy a számítógép elé – tisztelet a csekély számú kivételnek -, hogy ott még órákat görnyedjenek. Ez nem csak azért egészségtelen, mert könnyebben elhízhatnak – ami számos betegséggel jár együtt -, hanem azért is, mert helytelen testtartást eredményez és gerincferdülést okozhat. A magyar gyerekek 80%-a 6 éves korára tartáshibákkal küszködik, az iskolába bekerülve pedig semmit nem javul a helyzet. A legrosszabb a dologban, hogy ezeket a tartáshibákat nagyon nehéz kijavítani, sok-sok gyógytornával van csak esély ennek a komoly egészségügyi problémának a megszűntetésére, de a siker sosem garantált.

Manapság gyakorta elsorvadnak, vagy ki sem fejlődnek megfelelő tömegben a mélyhátizomok, és a felső háti szakasz tartását biztosító lapockazáró izmok. Ezek fejlesztésére, erősítésére nagyszerűen alkalmasak ezek a játékok, melyek fejlesztik az izmokon kívül a gyermekek egyensúlyérzékét is.

Ez a játékos eszköz pompás ajándék így karácsony táján. A gyerekek úgy tudnak önfeledten játszani, hogy közben még javul is a testtartásuk, az egyensúlyérzékük, és erősödnek az izmaik, akár már 2-3 éves kortól használhatók, és minden korosztály számára található köztük megfelelő méretű és alakú, hogy a későbbiekben legyen mivel megtartani az eszköznek használatával kialakult helyes tartást. Kaphatók sokféle színben és formában, sőt még vízi változatban is, hogy vidámságot csempésszenek a csöppségek életébe.

Itt van például a Cavallo Rody lovacska, mely játékosan szeretteti meg a gyerkőcökkel a mozgást. Tehát nem csupán egy jópofa játék, hanem egy remek eszköz, aminek a segítségével könnyedén levezethetik a gyerekek a mozgásigényüket. A felfújható lovacska 2-4 éves lurkóknak lett kitalálva és háromféle színben kapható.

Mivel Rody hamar nagyon népszerűvé vált, most már létezik Rody Max is, melyet a nagyobbacska gyerekeknek fejlesztettek ki, így a 4-8 évesek is játszhatnak Rody-val. Az oldalára borítva lehet rajta rajzolgatni, illetve egyéb ülőjátékokat játszani.

Nagyon népszerű az ugráló labda is, a mára már klasszikusnak számító játék, mely kiválóan fejleszti az egyensúlyérzéket, a mozgás koordinációt. Az ugráláson kívül ülőalkalmatosságként is használható például rajzolás vagy tanulás közben. Ennek egy különlegesebb és biztonságosabb verziója a My Pony füles labda, amely a hagyományos labdákkal szemben meghosszabbított nyakkal rendelkezik, így a medence és a gerinc megfelelő szögben marad a használat során.

A karácsony közeledtével igen kedvező áron lehet a termékeket megvásárolni, és mindenképpen érdemes ellátogatni a honlapra, ahol nem csak a kicsiknek, de felnőttek számára is remek ajándékötleteket lehet találni.

További információk a www.r-med.com oldalon.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top