Musical készül a Grace Klinikából

2010. 12. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Senki sem vitatkozhat a ténnyel, a Vészhelyzet óta nem volt ilyen sikeres, orvosokkal foglalkozó sorozat, mint a Grace Klinika. Persze ott van a Doktor House és a Dokik is, de az más.

A Grace Klinika a maga könnyed, de azért mégis drámai módján ötvözi mindezeknek a jó tulajdonságait: izgulhatunk a betegekért és együtt sírhatunk, nevethetünk a főszereplőkkel, miközben magánéletük kálváriáit igyekszünk nyomon követni. A karakterek szerethetőek, az orvosi esetek egyrésze megható, másik része elgondolkodtató, esetleg hátborzongató, egyszóval mindenki megkapja, amire vágyik. Hogy emellett még a zene is jó, ráadásul mostanában divatja van, így mi is nagyon szeretjük a narrátor által felvezetett, majd velős gondolatokkal lezárt dramaturgiát, az már csak csokireszelék a torta habján. Talán épp ennek a tökéletes kompozíciónak köszönhető népszerűség láttán juthatott eszébe Shonda Rhimes-nak, a sorozat kitalálójának, hogy a már ismert és kedvelt zenéket felhasználva egy musical is hasonló sikereket érhetne el. Na de egy orvosi drámából az éneklős, ugrálós, táncolós musical műfajának megfelelő darabot írni?! Ki látott már ilyet?!

Mindenesetre Shondát nem tántorítják el a műfajváltástól óvó megjegyzések. Meggyőződése, hogy egy merőben új látásmód, egy modern rendezés sikerre vihetné a darabot, hiszen nem célja, hogy a klasszikus értelemben vett színdarabot hozzon létre. Senki sem fog táncra perdülni vagy vígan énekelni a színen - mondja Shonda. Ez másról fog szólni. A jól ismert és kedvelt zenékről. "Olyasvalamit akarok csinálni, ami zenei anélkül, hogy besorolható lenne a valódi musicalek körébe." - fogalmazta meg törekvéseit meglehetősen ködösen a sorozat anyja. A darab tehát különleges feldolgozások formájában mutatja majd be azokat a zenéket, melyek híressé tették a Grace Klinikát. Kíváncsian várjuk az eredményt.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top