Mutasd a cipődet, megmondom, ki vagy!

2010. 07. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Úgy tartják, hogy az első tizenöt másodpercben kialakítunk másokban egy képet magunkról, és ehhez meg se kell szólalnunk. A tapasztalt jelolvasók már a testtartásunkból, öltözékünkből, de még a cipőnkből is meg tudják állapítani - erős túlzással -, hogy kik is vagyunk. Nézzünk csak egy kicsit a cipőnkre!

A lábbelik egyszerre árulkodnak viselőjük személyiségéről, pillanatnyi hangulatáról, sőt még a saját magához való viszonyáról is.

A régi szólás-mondások  ritkán nyúlnak mellé. A határozott, logikus gondolkodású embertársainkra, legyenek azok férfiak vagy nők, azt szokták mondani, hogy két lábbal állnak a földön. Feltehetően lapostalpú cipőben. Ők amellett, hogy nem kívánnak kitűnni a tömegből, és feltehetően harmóniában állnak önmagukkal, észérvekkel védik meg igazukat a mindennapok során. Jellemüknél és nem létező cipősarkuknál fogva pedig nehéz őket kibillenteni egyensúlyukból.

A sportcipőkben talpalók a kényelem mellett azt hirdetik magukról, hogy tudják, mi a módi és hol a helyük a világban. Minden buliban benne vannak, és nem riadnak meg az újdonságoktól. Ha a darab még dizájnos is, akkor egy igazi 21. századi energiabombával van dolgunk, aki képes lépést tartani a rohanó világgal. 

A cuki kis balerinák szerelmesei barátságos, nyitott lények. Kifinomultságukkal és bájukkal egyszerre őrizgetnek valami gyermekit magukban, míg a nőiesség is ott bújkál bennük. Simulékony, kompromisszumrakész nő az, aki ezt ölti magára a legszívesebben.

A klasszikus tűsarkú cipők kedvelői majd' kicsattanak az önbizalomtól. Mellettük nem lehet elmenni szó nélkül! Sőt, a kopogó cipőkben kecseségükkel és formás vádlijukkal magukra vonzzák mind a férfiak, mind a nők tekintetét. Aki egy kis önbizalomtuningra vágyik, bátran bújjon bele egy szexi darabba.

A magastalpú szandálokban rohangálók önbizalmával sincs gond. Topánkáikban kimagasodnak a környezetükből és felhívják magukra a figyelmet. Ha valaki leggyakrabban ilyen fazonokban jelenik meg, bizonyára nem a félénkségéről híres.

Ugyan nem a ruha és a cipő teszi az embert, de érdemes a fentieken elgondolkozni, és kétszer is megfontolni, melyik cipőnkbe bújjunk bele. Még a végén megtévesztőek lehetünk és "sarkosak".

Forrás: www.divat.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top