Nagyi pogija

2008. 11. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 80 dkg liszt, 6-7 dl langyos tej, 1 evőkanál só, 1 egész élesztő, 2 evőkanál cukor, 1,5 dl étolaj. A belsejébe: 1 margarin, 3 tojássárgája. A kenéshez: 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, sajt, szezámmag.

A hozzávalókból négy cipót gyúrok, egyenként vékonyra kinyújtom, a puha margarint a 3 tojássárgájával kikeverem és mind a négy kinyújtott tésztát megkenem a vajas tojással. Feltekerem úgy mint a piskóta tekercset, és szeletekre vagdalom. Tepsibe rakom majd 1 tojást kikeverek 1 evőkanál tejföllel, és ezzel megkenem a pogikat. Kevés reszelt sajtot és szezámmagot szórok rá. 20 percig pihentettem, világosra sütöm.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Némethyné Katinak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top