Hozzávalók: 1 kg szárnyas máj, 30 dkg borjúcomb, 35 dkg szeletelt szalonna, 3 tojás, 1 liter tej, pástétomfűszer, só, konyak, szarvasgomba vagy vargánya, néhány saláta levél.
A májat lehártyázzuk, formázzuk, a leeső darabokat félre tesszük. 3 órára tejbe áztatjuk. Lecsurgatás után sózzuk, megszórjuk. Pástétomfűszerrel, gombával megtűzdeljük. Meglocsoljuk konyakkal és néhány órára mehet a hűtőbe. A borjúcombot és a májmaradékot ledaráljuk, fűszerezzük és a tojással össze dolgozzuk. Egy sütőformát kibélelünk a szalonna szeletekkel és bele egy réteg májpüré, majd rá az egész májdarabokat elrendezzük és ismét májpüré. A végén szalonnával fedjük. Lefóliázva egy vizelt telt tepsibe állítjuk és 200 fokon 60-70 percig pároljuk. Kihűtve szeleteljük.
Adhatunk hozzá vörösboros aszalt szilvát és párolt alma szeleteket. Az egészet egy saláta levéllel kirakott tálon rendezzük el.
A második változat: Az alapanyagok ugyan ezek, de tésztában sütjük ki.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 40 dkg margarin, vagy vaj, 3 tojás, 2,5 dl víz.
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és hűtőbe tesszük néhány órára. A sütőformát a tésztával béleljük ki és a fent említett módon rétegezzük, végül tésztával zárjuk le. Közepesen meleg sütőben 2 órát sütjük, majd kihűtjük.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!