Mézes csokitorta

2008. 11. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: a tésztához: 27 dkg nádcukor vagy barna cukor, 22 dkg puha vaj, 2 tojás, fél bögre (15 dkg) méz, 17-18 dkg finomliszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál kakaópor átszitálva, 11 dkg olvasztott étcsoki, 2,5 dl forró víz. A mézes csokimázhoz: 17-18 dkg étcsoki, 4 evőkanál víz, fél bögre méz, 7-8 dkg cukor.

A hozzávalókat a robotgép dagasztós lapátjával összekeverjük. Ezután öntjük bele a vizet, majd készre keverjük. Ez egy nagyon híg tészta lesz, amit 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 1,5 órát sütünk. Esetleg az utolsó fél órában alufóliával takarjuk le, de azért időnként ellenőrizzük. Egy szemcsés, laza szerkezetű torta lesz a végeredmény.

A mázhoz összetörjük a csokit apró darabokra, hogy nagyon gyorsan felolvadjon. Egy teflonos edényben 4 evőkanál vizet felforralunk, majd beleöntjük a mézet. Amikor megint felforrt, akkor lehúzzuk a tűzről, beledobjuk a csokit, és nem keverjük tovább, hanem inkább rázogatjuk. Amikor már nagyjából elolvadt a csoki, akkor kevergetjük, bele tesszük porcukrot is, és rákenjük / öntjük a tortára.

Aki szereti a csokoládét, annak nagy kedvence lesz ez a sütemény! Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Frankó Viktóriának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top