Narancsos- sárgarépás ivólé

2011. 01. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

70 dkg sárgarépa 4 db narancs héja 20 dkg kristálycukor 5 liter víz tartósítószer, igény szerint

Elkészítése:

A megtisztított 70 dkg sárgarépát feldaraboljuk, a narancsokat megmossuk, vékonyan levágjuk a külső héját, felszeleteljük és megfőzzük a cukorral együtt az 5 liter vízben. Ha puhára főtt, a levét leszűrjük és a sárgarépás narancshéjat kis adagonként kevés levet hozzáöntve összeturmixoljuk. Visszaöntjük a főzőlevéhez, és újra felforraljuk. Ha nagyon sűrű, tehetünk még vizet hozzá, de később is hígíthatjuk. Ha kihűlt, máris fogyasztható a saját készítésű finom ivólé. Tartósítószer nélkül néhány napig hideg helyen eláll. Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, tehetünk hozzá tartósítószert is.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top