Hozzávalók:
egy csirkemell filé 1 kg sárgarépa 1 natúr tömlős sajtkrém 1 csokor petrezselyem 1 húsleves kocka lapkasajt só, fehér bors, liszt 1 db vöröshagyma zsír vagy olaj, ki mit használ
A csirkemellet elszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk majd sózzuk és borsozzuk. Lisztbe mártjuk és megsütjük. A kisült húsokat tepsibe egymás mellé rakjuk. A hagymát apróra vágjuk és zsíron megpirítjuk. A sárgarépát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és a hagymához adjuk, majd hozzáadjuk a húsleves kockát. Fedő alatt puhára pároljuk, víz nem kell alá, mert saját levében szépen megpuhul. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a tömlős sajtot és addig kavarjuk amíg a sajt szépen el nem oszlik benne. Az elkészült répatakaróval bevonjuk a húsokat, majd egy egy lapkasajtot teszünk a tetejére. Sütőbe tolva addig melegítjük amíg a sajt meg nem olvad. Én az elkészítéséhez csirkemellet írtam, de bármilyen hús jó hozzá.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Varga Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.