Natúr szelet sárgarépás takaróval

2010. 01. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

egy csirkemell filé 1 kg sárgarépa 1 natúr tömlős sajtkrém 1 csokor petrezselyem 1 húsleves kocka lapkasajt só, fehér bors, liszt 1  db vöröshagyma zsír vagy olaj, ki mit használ

A csirkemellet elszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk majd sózzuk és borsozzuk.   Lisztbe mártjuk és megsütjük. A kisült húsokat tepsibe egymás mellé rakjuk.  A hagymát  apróra vágjuk és zsíron megpirítjuk.  A  sárgarépát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és a hagymához adjuk, majd  hozzáadjuk a húsleves kockát.  Fedő alatt  puhára pároljuk, víz nem kell alá, mert saját levében szépen megpuhul. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a tömlős sajtot és addig kavarjuk amíg a sajt szépen el nem oszlik benne. Az elkészült répatakaróval bevonjuk a húsokat, majd egy egy lapkasajtot teszünk a tetejére. Sütőbe tolva addig melegítjük amíg a sajt meg nem olvad. Én az elkészítéséhez csirkemellet írtam, de bármilyen hús jó hozzá.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Varga Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top