Nem kell hozzá hétmérföldes csizma

2011. 07. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mennyi esély van rá, hogy a közeljövőben szendvicset majszolsz a New York-i Time Square-en, vagy egy afrikai vadrezervátumba látogatsz el, hogy a leopárdok életét vedd közelebbről szemügyre? Soha ne mondd, hogy soha! Ha személyesen nem is lehetsz ott, de az interneten számos helyre ellátogathatsz és élőben megfigyelheted mi zajlik a világ másik végén!

Times Square, New York, USA

Az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városa, fontos politikai, üzleti és kulturális központ. Sokan utalnak rá úgy, hogy ez az „A város, ami soha nem alszik”, most te is megnézheted miért. Az utcán folyamatosan van valaki, soha nem néptelenedik, csendesedik el… Élőben ITT tekintheted meg! 

Eiffel-torony, Párizs, Franciaország

Párizs egyik jelképeként számon tartott torony 322 m magas, felülete karbantartásához évente 10 tonna festékre van szükség. Sokan „Csúfságnak”, „Öreg Hölgynek” hívják, számtalanszor le akarták bontani vagy felrobbantani, 1925-ben egy szélhámosnak, Victor Lustignak kétszer is sikerült ócskavasként eladni, a második világháborúban pedig a németek akartak belőle fegyvereket készíteni. Az idő próbáját kiállta, lássuk hogy néz ki élőben ITT!

Amszterdam, Hollandia

Az Amsterdam központjában felállított webkamera túl sokat nem mutat a városból, de ha kíváncsi vagy a napi rutin szerint közlekedő emberekre, az éppen aktuális holland időjárásra, érdekes lehet! ITT megnézheted mennyire nyüzsög most az élet Amszterdam központjában!

Mission Beach, San Diego, USA

San Diego az Egyesült Államok nyolcadik legnagyobb városa, a Csendes-óceán partján helyezkedik el, homokos tengerpartja közkedvelt üdülőhely. Hogy mennyire? Azt ITT élőben csodálhatod meg! Mikor mi kukkantottunk rá, már javában fürdőztek az emberek!

Nkorho Pan, Sabi Sands Game rezervátum, Észak-afrikai Köztársaság

Számomra talán a legérdekesebb webkamera, melyet egy afrikai vadrezervátum területén állítottak fel és nem csak képet, de hangot is közvetít, őszintén szólva többször is visszajártam megcsodálni az éppen szomjukat oltó állatokat. Persze ehhez azért némi szerencse is kell, hiszen sokszor órákig csak a víztükör rezzenéstelen feszülésében és némi madárcsicsergésben lehet részed… ITT lesheted meg mi történik most Afrika e kicsi szegletében!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top