Nevenincs süti

2010. 01. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nincs neve a süteménynek, mert csak úgy jött, hogy gyorsan süssek valamit. :)

Hozzávalók a tésztához: 2 doboz 12%-os tejföl ( kicsi doboz ) 10 evőkanál liszt 10 evőkanál kristály cukor 2 db tojás 7 evőkanál kakaópor 2 kávéskanál szódabikarbóna

(nagyobb méretű tepsihez való az adag)

Krém: 8 db tojás sárgája 4 dl tej 4 evőkanál liszt egy csomag sima vaníliás cukor 2 csomag bourbon vaníliás cukor 25 dkg ráma margarin 20 dkg porcukor Tetejére: 500 ml HULALA jó keményre felverve, és reszelt csoki.

A tésztához valókat kézi mixerrel össze keverem, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben 180 fokon  10 perc alatt megsütöm. A krémhez a tojások sárgáját, elkeverem a cukrokkal, és a liszttel, közben a tejet felforralom lassú tűzön, és szintén mixer segítségével össze keverem, jó sűrűre főzöm, vigyázzunk ne legyen csomós!!! Hagyjuk teljesen kihűlni.   Addig amíg hűl, a rámát habosra keverem a porcukorral, majd a két krémet össze keverem, és a tészta tetejére kenem. Erre jön a HULALA, és a reszelt tejcsokoládé. :) Ez jó krémes süti, csak nagyon édesszájúaknak! :) Jó étvágyat, adjatok neki nevet is! :)) 

Köszönjük szépen Bakosné L. Alíznak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top