Márványos túrókocka

2010. 01. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 27,5 dkg hideg vaj, 20 dkg finom kristálycukor, csipetnyi só, 6 tojás, 15 dkg mogyorós nugátkrém, 1,5 kg félzsíros tehéntúró, 1 narancs reszelt héja, 2 zacskó vanília ízű pudingpor /főzős/, 10 dkg vörös áfonya vagy ribizlibefőtt /vagy dzsem is jó/. A tepsi kikenéséhez margarin.

A lisztet 20 dkg feldarabolt vajjal, 10 dkg cukorral, csipetnyi sóval és egy tojással hideg kézzel gyorsan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, majd kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A nugátkrémet forró vízfürdőben megolvasztjuk. A maradék vajat a maradék cukorral kikeverjük. 5 tojást szétválasztunk, és a tojássárgákat a kikevert vajba dolgozzuk. Hozzáadjuk a túrót, a narancshéjat és a pudingport.

Az omlós tésztát margarinnal kikent 32X38 cm-es tepsiben kinyújtjuk,és villával megszurkáljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A habot a túrómasszába forgatjuk, majd a túrókrém 1/4 részét  a megolvasztott nugátkrémmel elvegyitjük. A fehér és a barna krémet váltogatva a tésztára halmozzuk. Villával márványosra keverjük, és teáskanállal apró befőtt vagy dzsem halmokat rakunk rá. Előmelegitett sütőben, 200 fokon 40-45 percig sütjük. Nagyon finom és különleges!

Köszönjük szépen Rimpflné Szabó Magdolnának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top