Nyári kötelező: napszemüveg

2010. 07. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ilyenkor nyáron minden trafikban, áruházláncban tömkelegével árulják a napszemüvegeket. Habár az áruk vonzó, hiszen már pár száz forintért is hozzájuk juthatunk, inkább passzoljuk ezt a remek lehetőséget.

Olcsó húsnak ugyanis híg a leve. Ezek az olcsó szemüvegek ugyanis nem szűrik meg az UV sugárzást. Jobb esetben valamennyit szűrnek ugyan, de sajnos gyakran előfordul, hogy csak rájuk van ragasztva a címke. Mondhatni, színezett műanyag lencsét veszünk kerettel. Ezért inkább szaküzletben vásároljunk napszemüveget!

Az optikákban kapható darabok már valódi UV védelemmel vannak ellátva. Minél nagyobb védelemmel rendelkezőt veszünk, annál jobban védjük a szemeinket. Az igazán minőségi lencsék az UV sugárzás 99%-át is képesek megszűrni, a látható fénynek pedig a 75-90%-át.

Amennyiben gyermekünk számára vásárolunk szemüveget, ügyeljünk rá, hogy a lencsék mindenképpen karcolásállóak legyenek, illetve a kerettel együtt nehezen törő anyagból készüljenek. Ha pedig eltörnek (például focizás közben arcon találja a labda), akkor ne szilánkosra.

Végül, de nem utolsó sorban, nem elég megvenni a legprímább napszemcsit, viselni is kell – a család apraja-nagyjának egyaránt!

Forrás: www.anyuci.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top