Öltözködési ABC - 1.

2009. 03. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Viszonylag könnyen korrigálható a körte testalkat – különösen akkor, ha a lábak csinosak, mutogatni valók. Mivel a váll és a csípő méretében rejlik az aránytalanság, legfőbb feladat a vállak szélesítése. Könnyen megoldható – válltöméses felsők, zakók, kicsit buggyos ujjú blúzok, pólók viseletével. Ne feledjük, ez a legnőiesebb forma, hangsúlyozzuk ki a szép részeinket!

Nem mindegy azonban, hogy mekkora a mellméret. Ha viszonylag nagy, akkor ismét mázli, hiszen még egy dekoratív pontot találtunk! Megfelelően kivágott felső viseletével már ellensúlyoztuk is a kis vállat, hiszen kiemeljük a dekoltázst. Persze az sem baj, ha kisebb mellekkel áldotta meg a sors az illetőt – isten áldása a push-up melltartó, amivel a kisebb ciciből is szép dekoltázst varázsolunk! 

Miután ennek az alkatnak a keskeny derék a jellemzője, újfent könnyebb a szituáció – ízlésesen passzoló, szépen kivágott felsőt érdemes viselni. A keskeny vállat egyébként még a váll felé szélesedő kivágások is korrigálhatják. Szoknyák tekintetében a térd alatti, lágyan leomló kelmék ajánlottak. Csini, divatos és még előnyös is a felül szűk, lefelé lágyan bővülő, térdig érő szoknya. Amennyiben hosszú, majdnem bokáig érőre esne a választás, akkor az mindenképpen kövesse a test vonalát – ne legyen bő! Ehhez feltétlenül valamilyen válltöméses, éppen csak derékig érő blézer illik.

Színválasztásnál lényeges: erősen mintás alsóhoz egyszínű felső dukál, és fordítva. A nagyobb minták alul szélesíthetnek, bölcsebb választás az apró minta. Széles csípőn soha sem lehet széltében mintás ruha! Optikailag még sokkal szélesebbnek tünteti fel viselőjét! Nadrág viselésénél természetesen szempont az, hogy slankítson. Ne feszüljön túl a kritikus csípő és comb résznél. Lehet egyenes vonalú hosszú, vagy akár háromnegyedes is - csodálatosan mutat ha trottőr sarkú, vagy telitalpú cipővel viselik. Sőt! Akár szolidan csípő farmert is lehet viselni – jópofa, derékig érő, válltöméses farmer blézerrel.

Egyszóval sokféle divatos holmit lehet összerakni, abszolút trendi öltözetbe bújni – csak tudni kell azt, hogy mit szeretnénk láttatni és mit elbújtatni!

Mégtöbb érdekes cikket olvashattok a divatról és a legújabb trendekről, a www.divat.hu és a www.fashion.hu oldalainkon!

Kapcsolódó anyagok:

$$2957$$

$$2969$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top