Opera készült Anna Nicole Smith életéből

2011. 02. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Anna Nicole Smith a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb szexikonja, ő volt az egyik első olyan modell, aki  extrém méretű melleivel domborított a filmvásznon és az újságokban. Playmate-ként kezdte, de kétes házasságával lett igazán híres: a nála több mint hatvan évvel idősebb olajbáróval J. Howard Marshallal lépett frigyre. A férfi halála utáni hosszas pereskedés sokáig a címlapokon tartotta.

Az Anna Nicole, the Opera címet viselő alkotást csütörtökön mutatták be a londoni Royal Opera House-ban. Az opera alkotói, Mark-Anthony Turnage és Richard Thomas úgy nyilatkoztak a művel kapcsolatban, hogy igyekeztek elvonatkoztatni Anna playmate imázsától. „Szerettük volna, ha az emberek rájönnek, hogy Anna esetében nem csupán egy üresfejű szőke modellről volt szó. Ő sokkal több volt ennél.” Richard Thomasnak nem ez az első extravagáns operája. A dalszövegíró korábban már színpadra állította Jerry Springer hírhedt talkshow-jának operaváltozatát is.

 Anna Nicole Smith és férje, J. Howard Marshall  

Mindkét alkotó úgy találta, hogy Nicole fiának, Danielnek a halála kulcsfontosságú az opera szempontjából, így ő is főszereplői státuszba került. „Valójában arra próbáltunk rávilágítani, hogy ez a nő nem csupán egy nyerészkedő házasságszédelgő modell volt, hanem egy szenvedő, magányos nő, aki sokszor rossz döntéseket hozott és végül elfogytak a lehetőségei. Igyekeztünk átadni az operában azt, hogy mennyire megszerettük ezt a nőt, miközben tanulmányoztuk az életét.” - mondta Thomas.

A drámai tartalom ellenére az opera sok komikumot is tartalmaz, mert a rendezők nem akarták olyan egyoldalúan beállítani Anna-t, mint ahogy a sajtó tette. „Úgy döntöttünk, elég azokból a skatulyákból, melyeket a bulvármagazinok és a közvélemény ráaggattak, a valódi személyt akartuk bemutatni, és erre nincs is megfelelőbb műfaj, mint az opera, hiszen ez egy igen szenvedélyes világ teli érzelmekkel.” - magyarázta Turnage.

   Anna Nicole és fia, a fiatalon elhunyt Daniel  

Az opera nyilván nagy közönséget fog vonzani és el is várják tőle a teltházat, noha tudják, hogy az átlagos operalátogatók, akik Puccinihez és Verdihez szoktak, nehezen fogják befogadni ezt a különc és modern operát.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top