Őszi bőrápolás

2010. 10. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Itt van az ősz ismét. A reggelek hidegek és szürkék, miközben sokszor esik az eső, fúj a szél. A nyári, naposabb hetek után ez óriási változást jelent bőrünk számára. A hőmérséklet-csökkenés, a szelesebb idő és kevesebb napsütés egyaránt negatívan hatnak bőrünkre.

Bár az idei nyár során a megszokottnál kevesebbet sütött a nap, mégis bőrünknek kicsit másabb kezelésre van szüksége a nyári és az őszi évszakban.

Napvédelem

Nyáron ma már egyre többen használnak napi rendszerességgel napvédő krémeket. Szerencsére egyre többen vannak azok is, akik ezeket a fényvédő krémeket nemcsak a strandon használják, hanem akkor is, ha csak iskolába, dolgozni vagy napi teendőiket intézni mennek. Ma már elengedhetetlen, hogy rendszeresen védjük bőrünket a nap káros sugaraitól. Ez alól pedig a hűvösebb hónapok sem kivételek. Bár az ősz kezdetével meggyengül a nap melege, de ez még nem jelenti azt, hogy a bőrünkre veszélyes sugarak ne jutnának el hozzánk. Ezért fontos, hogy télen is ugyanúgy használjuk a már bevált napvédő krémeinket, mint nyáron.

Hidratálás

Mindenki szívesebben üldögél a fűtött szobákban, mikor odakint barátságtalanul fúj a szél, netán esik a hó. Ám ennek a melegnek is ára van (a gázszámlán kívül). Bőrünk ugyanis sokkal hamarabb kiszárad a fűtési időszakban, mikor szobánk levegője jóval szárazabb a megszokottnál. Hogy ezt megakadályozzuk, használjunk minden este és reggel egy kevés hidratáló krémet, míg napközben igyekezzünk több alkalommal is hideg, tiszta vízzel átöblíteni az arcunkat.

Csókos ajkak

Az ősz kezdetével ne csak a tanszereket szerezzük be, hanem egy jó ajakbalzsamot is, amit akár folyton a zsebünkben tarthatunk. Lehetőleg ne ízesített, illatos, csillogó változatot vegyünk, ugyanis az azokban lévő adalékanyagok akár csíphetik is a kirepedezett ajkakat. A szeles idő, a gyakori nátha eredményeként sokszor tapasztaljuk, hogy kiszárad a szánk, rosszabb esetben akár ki is repedezhet. Ugye, egyetértünk abban, hogy az nem túl szép látvány? A fájdalomról már nem is beszélve. Éppen ezért fontos, hogy az ilyen eshetőségekre mindig készüljünk fel egy akajbalzsammal.

Radírozz

Télen is fontos, hogy hetente legalább egyszer használj egy jó minőségű, de egyszerű bőrradírt. A hideg időben gyorsabban kiszárad a bőröd, így nem árt a már elhalt felületi hámsejtektől megszabadulni, hogy egész télen élettelteli legyen a bőröd. A fenti tippeket valószínűleg már sokszor hallottátok és talán néhányat alkalmaztok is. A bőrápolást nem lehet elég korán kezdeni. Ha még idősebb korunkban is szép, feszes bőrt szeretnénk, akkor már fiatalon is gondoskodnunk kell bőrünk egészségéről. Ez pedig nem pénz kérdése elsősorban. Jó minőségű termékeket már viszonylag olcsón is be lehet szerezni, amiknek a használata hosszútávon mindenképpen meg fog térülni.

Azt pedig sose felejtsétek, hogy a kevesebb néha több. Inkább fordítsatok minden nap 5 percet bőrötökre, mint néha, ha eszetekbe jut, órákat... És ne feledjük, hogy ezek a tanácsok nem csak a lányoknak, nőknek szólnak!

Forrás: www.donnalight.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top