Otthonod gyomra a konyha – energetizáld!

2011. 06. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ki uralja a konyhádat? A rendetlenség, a káosz vagy esetleg a tisztaság és a pozitív energiák? Bármi is legyen a válasz, érdemes egy kicsit rásegíteni még jobban a dolgok működésére, hogy a családi fészek központjaként szolgáló helység maximálisan biztosítsa kellemes érzetünket! Nézzünk néhány energetizáló trükköt!

A Feng Shui szerint az otthonod gyomra, a konyha! Az egészség nagyban függ attól, hogy kinek milyen a konyhája és hogy érzi magát  benne, hiszen ott készülnek mindennapi ételeink. Már az is meghatározó, egy-egy ételt milyen hangulatban készítünk, az meg főleg hogy milyen környezetben.

A kicsi, zegzugos konyhákban rengeteg energiát emészt fel a rendrakással folytatott eredménytelen harc, ami az egész helyiség energetikájára kihat. A konyhában csak a legszükségesebb dolgokat tárold és felesleges dekorációt se rakj ki, így szabadabban tud áramolni a chi.

A feng shui konyha kialakítása során is van létjogosultsága az alapszabálynak: tartsd tisztán, rakj rendet! Tűzhelyed a tűz elemet, míg a mosogatód a víz elemet képviseli, minél többet használod, annál több pozitív energiát tudsz becsalogatni a helyiségbe. A két elem együttes jelenléte a gazdagságot, harmóniát jelképezi, természetesen akkor, ha megfelelő helyen van a konyhában. És hogy hol a legmegfelelőbb hely? Aki nagyon belemélyed a feng-shui világába az úgynevezett gua-szám segítségével kiszámíthatja, azonban alapjáraton annyit is elég tudni, hogy a tűzhely nem jó helyen van közvetlenül a mosogató mellett, legyen köztük legalább egy-két méter távolság. Ha mégsem tudod ezt megoldani, helyezz közéjük valamilyen zöld színű tárgyat, hogy egyensúlyba hozd az energiákat.

Fontos az is, hogy mit látsz a konyhád ablakából, bár hozzátesszük ez nem csak a feng-shui szerint van így. Mivel a szomszéd házfalat nehéz eltávolítani, így ha az ablak hasonló helyre néz, dobd fel a párkányt néhány virággal, az ablakot színes függönnyel. Az energiák áramlása szempontjából a kiugró éles sarkok (polc, szekrény, asztal) kedvezőtlenek. Ahol lehet, takard el futónövényekkel, ha pedig ezt nem tudod mindenhol megtenni, úgy rendezd be a konyhát, hogy munka közben ne feléd mutassanak.

Bár a feng-shui számtalan jó tanáccsal látja el az embereket, az alapvető még mindi az, hogy te jól érezd magad a konyhádban, függetlenül mindentől. Ez már egy alapot ad a pozitív energiák áramlásának, és ha szeretnéd, minderre még ráerősíthetsz néhány energetikai trükkel is.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top