Kedvenc rajzfilmjeink

2011. 06. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Azt hiszem mindenki egyetért abban, hogy a mesék nagyon komoly hatással vannak a gyerekek fejlődésére, világképére. Számomra is mindig meghatározó élmény maradt egy-egy szép vagy tanulságos rajzfilm.  De mik is alakították a személyiségünket annak idején? Íme egy kis áttekintés a teljesség igénye nélkül.

Mekk Mester

A világ legbájosabb és legügyetlenebb ezermestere mekegő beszédével és furfangos megoldásaival nagyon sokunk arcára csalt mosolyt.

Pom Pom Meséi

Ki ne emlékezne a kedves Pom Pomra vagy a csokimániás Gombóc Artúrra, aki igazán, őszintén imádja a csokoládét?

  A nagy ho-ho-ho-horgász

Kevés halfogás, de annál több bonyodalom és mókás szituáció jellemezte mindenki kedvenc hobbihorgászának mindennapjait. A beszélő kukac pedig hab volt a tortán.

 

Vuk

Egy szívhez szóló klasszikus, karakteres állatokkal, tanulságos történettel és egy dallal, amit mindenki ismer és kívülről fúj.

  Az Oroszlánkirály

Egy csodálatos rajzfilm kötelességről, szeretetről, családról és persze a Hakuna Matatáról. A Disney egyik legkiválóbb alkotása már 1994-óta a gyerekek kedvence.

  Az utolsó egyszarvú

Személyes kedvencem, egy bájos, kissé különös mese az utolsó egyszarvúról, aki elindul, hogy megtalálja fajtársait, de útközben megtanulja, hogy az emberek nemcsak barátságosak, de kegyetlenek és kicsinyesek is tudnak lenni.

Nektek mi volt a kedvenc mesétek? Osszátok meg velünk!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top