Padlizsán-krém

2009. 08. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Egy kilogramm padlizsánhoz számítva, egy közepes méretű hagyma, és egy tojássárgájából, egy evőkanál mustárból és olajból (amennyit felvesz) kavart majonéz, vagy készen kapható is jó, kicsi só.

A padlizsánokat sütőlapra helyezve jól átsütjük, minden oldalán, lassan, mert könnyen kireped és odafolyik. Akkor jó, ha a héja fekete, kemény, a belseje pedig jó puha, átsült. Vágódeszkára helyezve, lehámozzuk, fa vagy műanyag eszközzel dolgozunk, mert a fém konyhai eszközöktől csípős, keserű ízt kap. A belsejét kikaparjuk, egy tálba téve jól kikavarjuk, sózzuk. Mikor kihűlt, hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és a majonézt. Aki nem bírja a majonézt, adjon hozzá egy tojássárgát, egy evőkanál mustárt és kevés olajjal kavarja simára. Friss kenyérre kenve paradicsommal a legfinomabb, de apró paradicsomokba töltve, behűtve a hidegtálak dísze lehet.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Csató Annának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top