Pali szelet

2008. 11. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta: 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál méz, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 40 dkg liszt. Krém: 1 csomag puncs ízű pudingpor, 1 csomag vaníliás pudingport, 3x 4 dl  tej, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor.

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz felett 5 percig keverjük. Majd liszttel gyúrjunk belőle tésztát. Osszuk három részre, és süssünk három lapot, nyolc perc alatt.

Krémhez a puncs ízű pudingport és a vaníliás pudingport 4 - 4 dl  tejben főzzünk meg. A margarint a porcukorral kikeverjük, ezt kettőbe osztjuk. A puncs pudinghoz egy kis rumaromát keverünk, a vaníliásba pedig egy csomag vaníliáscukrot. Majd mindegyikbe belekeverjük a margarint.

Összeállítás: tészta, puncskrém, tészta, vaníliáskrém, tészta. Nehezéknek teszünk a tetejére egy tepsit amibe vizet öntünk. Így hamarabb puhul. Majd csokimázat kenünk a tetejére, vagy porcukrot. Másnap szeletelhető.   Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Ferenczi Mária − Majának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top