Hozzávalók:1 kg burgonya, 3-4 ek liszt,1 egész tojás, 1-2 gerzd tört fokhagyma, só, bors, esetleg vegeta, olaj, amiben sül.
A burgonyát durvára reszelem káposzta reszelőn hozzáadom a lisztet, a tojást, a tört fokhagymát. A fűszerekkel ízesítem, majd bő forró olajban evőkanál segítségével újnyi vastagra “nyomkodom” és mindkét felét arany színűre sütöm. Ha eddig mindenki ismeri, most jön a “tuning”: burgonya helyett használhatunk durvára reszelt tököt vagy cukkinit, durvára reszelt sajttal. A fentiekhez azonos módon készítem, de ez jóval lágyabb óvatosan kell forgatni! A sült tócsniról az olajat papírtörlő segítségével felitatom.
Kerti partikon is szívesen sütjük tárcsalevélen! Vendégvárásra, sörkorcsolyának laktatós, kiadós és finom. Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Horváth Edinának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!