Paris Hiltont kitiltották Japánból (is)

2010. 09. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A milliárdos celebet kiutasították Japánból legújabb kokainbotránya miatt. Kedden a 29 éves örökösnő Tokióba repült, de miután a Narita repülőtér alkalmazottai számára kiderült, hogy Hilton próbaidőn van, megtagadták az országba való belépést tőle. A hivatalnokok azzal indokolták a döntést, hogy ez Japán szokásos protokollja a próbaidőre bocsátott bűnözőkkel, és különleges engedély kell ilyenkor a beutazáshoz. (Hiltonnak pedig természetesen nem volt ilyen engedélye.)

A celeb a repülőtér hoteljében aludt és szerdán visszautazott az Egyesült Államokba. „Hazamegyek, és várom, hogy a közeljövőben Japánba utazhassak.” – mondta az őt váró újságíróknak, miután leszállt magánrepülőjéről.

Augusztusban Los Angeles területén letartóztatták Paris Hiltont kábítószer birtoklásáért, miután kis mennyiségű kokaint találtak táskájában egy közúti ellenőrzésen. Szeptember 20-án a bíróság ezért egy év próbaidőre, 2000 dollár pénzbüntetésre és 200 óra közmunkára kötelezte a milliárdos örökösnőt.  Fotó: Popchrunch  

A beutazási fiaskó megakadályozta Parist abban, hogy csatlakozzon húgához, Nickyhez a szerdán Tokióban rendezett divatbemutatón, amelyen a saját divatcégének őszi/téli kollekcióját prezentálták. Paris néhány további útját is lemondta emiatt: Kuala Lumpur, Malaysia, Jakarta és Indonézia ezúttal nélkülözni kénytelen a celebet. (Paris sajtófőnöke, Dawn Miller szerint a látogatásokat egy későbbi időpontra halasztották.) „Paris nagyon csalódott. Keményen harcolt, hogy üzleti szerződéseit teljesítse és találkozzon a rajongóival, de rákényszerült, hogy visszamondja ázsiai megállapodásait. Paris megérti és tiszteli Japán beutazási szabályait és törvényeit, és abszolút együtt szeretne működni a hatóságokkal.”

A Japánba való visszatérés valószínűleg nehezebb lesz Parisnek, mint gondolja. A Rolling Stones például évekig küzdött a beutazásért, de a zenekar tagjainak drogügyei ezt folyton megakadályozták. Végül mégiscsak sikerült megszerezniük a „különleges engedélyt”, de ez csak az együttes menedzsereinek és a rajongók nyomásának együttes erejével ment, hosszú évek múltán. 1980 januárjában az ex-Beatles tag Paul McCartney-nak kis meggyűlt a baja a Narita reptér hivatalnokaival: marihuána-fogyasztás miatt deportálták. Sayonara.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top