Párizsi csirkemell

2011. 05. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Elöljáróban csak annyit szeretnék mondani, hogy  nem egy extra recept. Csupán azt szerettem volna bemutatni vele, hogy amikor kiürül az éléskamra és a pénztárca is, abból próbálunk főzni, amit találunk. Szerintem nem is lenne rossz, ha megosztanánk egymással az ilyen  ötleteinket.

Hozzávalók:

fél darab csirkemell

kb. 45 dkg krumpli

2 darab kisebb egész tojás

1 darab nagy arasznyi, vékonyabb  sárgarépa

1 darab kisebb hagyma

3 darab hónapos retek

2 evőkanál retekcsíra

fejes saláta tömör közepének darabja

só és bors

olaj a sütéshez

liszt a panírozáshoz

sütőfólia

 

Elkészítés:

A fél darab csirkemellet kisebb szeletekre vágtam, hogy többnek nézzen ki. Majd sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam és félretettem. Következő lépésben a krumplit hámozás után kockára vágtam, sütőfóliába helyeztem és betettem a sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütöttem. A liszttel panírozott csirkemelleket tojásba forgattam és a szokásos módon kisütöttem. Utolsó lépésben pedig elkészítettem a zöldsalátát. A sárgarépát lereszeltem, a  hagymát és hónapos retket vékonyan felszeleteltem, a salátadarabot apróra tépkedve szintén hozzátettem, végül mivel még volt retekcsírám, abból is 2 evőkanállal felhasználtam, majd tálalás előtt enyhén sóztam, borsoztam. Természetesen bármilyen más zöldség is jó lett volna, mint ahogy a csíra nem szükséges, de mivel volt és kellett a pótlás, ezért felhasználtam. Természetesen leves is volt előtte és így 3 személyre elég volt nekünk.

Jó étvágyat és jó sütés-főzést kívánok!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top