Petrezselymes-sárgarépás rizs, párizsis rántott karfiollal

2010. 10. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 és 1/2 kg karfiol 4 db tojás liszt, só olaj a sütéshez Rizs hozzávalói:

2 nagyobb, vastagabb sárgarépa (megfőzéséhez: babérlevél, bors, ételízesítő, köménymag) 1 nagy csokor petrezselyem

Elkészítés:

A karfiolt 15 percig forró, sós vízben főzöm, de vigyázva, nehogy szétfőjön. Aztán sűrű tojásos-lisztes masszát csinálok, megsózom, ebben forgatva meg a karfiolrózsákat. Forró olajban aranybarnára sütöm. A rizst és a karikára vágott sárgarépát fűszerezett vízben megfőzöm. Kevés olajat hevítek, a petrezselymet kicsit megpirítom rajta, majd ráteszem a rizst és a répát! Ízletes, könnyű, de nagyon finom étel!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top