A tészta hozzávalói:
40 dkg liszt
1.5 dl cukros tej
2 dkg élesztő
2 evőkanál étolaj
1 kiskanál só
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk és az alapanyagokhoz adjuk, megdagasztjuk, végén adjuk hozzá az étolajat azzal még átdolgozzuk, letakarjuk és hagyjuk, amíg megkel a tészta.
Addig elkészítjük a tetejére a krémet.
Hozzávalók:
40 dkg darált konzerv vagdalthús
2 kisebb vöröshagyma
sajt
bármilyen kolbász felszeletelve
ketchup
egy kicsi ételízesítő
olaj
őrölt pirospaprika
őrölt bors
Az egyik vöröshagymát megdinszteljük egy kis olajon és pirospaprikát szórunk rá, egy csepp vizet adunk hozzá és a villával összetört vagdalthúst hozzáadjuk, ketchupöt teszünk bele ízlés szerint, egy kicsi ételízesítőt, őrölt borsot, mokkáskanál cukrot és krémes péppé főzzük.
A másik vöröshagymát vékonyra felszeleteljük, a kolbászt is és félretesszük.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk és gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk,
és a krémet szépen a tészta tetején elsimítjuk, rászórjuk a kolbászdarabokat és a hagymát, tehetünk rá kukoricát is és a legvégén sajtot reszelünk rá, majd sütjük.
Jó étvágyat!