Pizza másként

2010. 06. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A tészta hozzávalói: 40 dkg liszt 1.5 dl cukros tej 2 dkg élesztő 2 evőkanál étolaj 1 kiskanál só Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk és az alapanyagokhoz adjuk, megdagasztjuk, végén adjuk hozzá az étolajat azzal még átdolgozzuk, letakarjuk és hagyjuk, amíg megkel a tészta. Addig elkészítjük a tetejére a krémet.
Hozzávalók: 40 dkg darált konzerv vagdalthús 2 kisebb vöröshagyma sajt bármilyen kolbász felszeletelve ketchup egy kicsi ételízesítő olaj őrölt pirospaprika őrölt bors Az egyik vöröshagymát megdinszteljük egy kis olajon és pirospaprikát szórunk rá, egy csepp vizet adunk hozzá és a villával összetört vagdalthúst hozzáadjuk, ketchupöt teszünk bele ízlés szerint, egy kicsi ételízesítőt,  őrölt borsot, mokkáskanál cukrot és krémes péppé főzzük. A másik vöröshagymát vékonyra felszeleteljük, a kolbászt is és félretesszük. Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk és gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a krémet szépen a tészta tetején elsimítjuk, rászórjuk a kolbászdarabokat és a hagymát, tehetünk rá kukoricát is és a legvégén sajtot reszelünk rá, majd sütjük.
Jó étvágyat!
 
Köszönjük szépen Zsebéné Éva receptje, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top