Hozzávalók és elkészítés:
Tészta:
8 tojásból barna vagy sárga piskótát sütünk tetszőlegesen. Ha kihűlt, kettévágjuk.
Krém:
7 dl tej,
2 cs. vaníliás puding,
7 ek. cukor,
1 cs. vaníliás cukor.
A hozzávalókból sűrű krémet főzünk és hűlni hagyjuk. Közben 1 adag margarint kikeverünk 15 dkg porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.
Gesztenyés töltelék:
- 1 cs. gesztenyemassza (250g),
- 20 dkg darált keksz,
- 6 ek. baracklekvár,
- fél dl rum, vagy rumaroma,
- 2 ek. kakaó,
- és annyi tej, hogy össze lehessen dolgozni a hozzávalókat.
Ha összeállt a massza, 4 részre osztom és piskóta hosszúságú rudakat készítek belőle. Majd fogok egy piskótát, megkenem krémmel és ráfektetem a gesztenyerudakat úgy, hogy rés maradjon közöttük a szeletelés miatt. A réseket krémmel kitöltöm és a maradék krémet a gesztenyerudak tetejére simítom és a másik piskótával befedem. A süti tetejére csokimázat készítek.