Pöttyöske

2011. 01. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók és elkészítés: 
Tészta: 8 tojásból barna vagy sárga piskótát sütünk tetszőlegesen. Ha kihűlt, kettévágjuk. Krém: 7 dl tej, 2 cs. vaníliás puding, 7 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor.
A hozzávalókból sűrű krémet főzünk és hűlni hagyjuk. Közben 1 adag margarint kikeverünk 15 dkg porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.
 
Gesztenyés töltelék: - 1 cs. gesztenyemassza (250g), - 20 dkg darált keksz, - 6 ek. baracklekvár, - fél dl rum, vagy rumaroma, - 2 ek. kakaó, - és annyi tej, hogy össze lehessen dolgozni a hozzávalókat.
Ha összeállt a massza, 4 részre osztom és piskóta hosszúságú rudakat készítek belőle. Majd fogok egy piskótát, megkenem krémmel és ráfektetem a gesztenyerudakat úgy, hogy rés maradjon közöttük a szeletelés miatt. A réseket krémmel kitöltöm és a maradék krémet a gesztenyerudak tetejére simítom és a másik piskótával befedem. A süti tetejére csokimázat készítek. 


Szerző

donna.hu



Scroll to Top