Pudingos süti gyümölccsel

2009. 09. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: tésztához: 4 csomag csoki puding(főzős) 1 sütőpor 20 dkg porcukor 10 dkg liszt 4 db tojás 2 evőkanál rum (jó a rum aroma is) 2 dl étolaj

Krémhez 25 dkg puha vaj (margarin ) 20 dkg porcukor 50 dkg túró 10 dkg étcsoki. + idény gyümölcs a díszítéshez

A cukrot, pudingport, sütőport, lisztet keverjük össze a tojásokkal, rummal, és az olajjal. A tojásokat szét veszem és a fehérjét felverem habbá és a végén adom hozzá, így lágyabb magasabb lesz a tészta. A jól kidolgozott tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, tetejét elsimítom és 200 fokon 30 percig (tűpróbáig) sütöm. Majd hűtöm.

Közben elkészítem a krémet: 20 dkg porcukrot habosra keverem a vajjal (margarinnal), hozzáadom az elmorzsolt túrót, majd simára dolgozom. Az így elkészített krémet a kihűlt tésztára kenem, egyenletesen.

Darabolt gyümölccsel és durvára reszelt étcsokival díszítem. Kb.egy órára hűtőbe teszem. Amikor kihűlt kockára szeletelem.

Nagyon finom, gyorsan kész, kb 1 óra. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Magyarné Zsuzsannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top