Pulykás-sajtos karfiol

2008. 06. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 kg pulykamell,1 fej karfiol, 5 (knorr) fokhagyma kocka vagy fokhagyma, 15dkg vaj, 3 ek. liszt, 7dl tej, 1 camping sajt, 10dkg karaván füstölt sajt, 15dkg reszelt sajt, vegeta, só A karfiolt rózsáira szedve megmossuk, majd vegetával ízesített vízben félpuhára főzzük. Ha elkészült, akkor kiszedjük, félretesszük.

A pulykamellet kockára vágjuk, megszórjuk 3 fokhagymakockával és wok-ban készre pirítjuk.

A vajat felolvasztjuk és a lisztet csomómentesre elkeverjük benne, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve kevergetjük. Tejföl sűrűségűre főzzük, majd ízesítjük a camping sajttal, füstölt sajttal, sóval, 2 fokhagymakockával. Kivajazott tepsibe rakjuk a karfiolt, rászórjuk a húst, majd ráöntjük a mártást. A tetejére reszelt sajtot szórunk és megsütjük.

Köszönjük szépen Szénálsi Vandának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top