Puncsos muffin torta

2010. 11. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta (alap muffin): 2X150g natúr joghurt, 4 tojás, 2 joghurtos pohárnyi kristálycukor, 1 joghurtos pohárnyi olaj, 2 csomag sütőpor, 2 mokkáskanál só, 4 joghurtos pohárnyi finomliszt. Krém: 2 csomag puncsos pudingpor, 1 liter tej, 1 tojássárgája, 10dkg margarin. Tetejére: 4dl tejszín, 2 csomag habfixáló, tortadara. Elkészítés: Tészta: A joghurtot a tojással, a cukorral és az olajjal alaposan felverjük. A sütőporral és a sóval összeforgatott lisztet belekeverjük. A továbbiakban bátran variálhatjuk. Pl. 2-3 ek. kakaó (ehhez pici tej kell még), mazsola, dió, narancshéj. A kész masszát kapcsos tortaformába (26cm) töltjük, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltünk (elég csak az aljára tenni). Előmelegített sütőben (165C˚) 25 perc alatt készre (tűpróbáig)  sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, majd kedvünk szerint 2 vagy 3 felé vágjuk.

Krém: A pudingot a szokásos módon sűrűre főzzük, majd lehűtjük. Érdemes kevesebb cukrot tenni bele, a tésztában van elég. Ha kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját (elhagyható) és a margarint, majd robotgéppel alaposan elkeverjük. A pudingot szintén variálhatjuk, ki melyiket szereti. Tetejére: A 4 dl tejszínt a habfixálóval a szokásos módon elkészítjük. A tészta alsó részét visszatesszük a tortaformába, rátesszük a pudingot, majd a tészta másik felét. Tetejét megkenjük a kész tejszínhabbal, majd tortadarával megszórjuk. Szoktam úgy is készíteni, hogy a pudingból hagyok a tetejére és a tejszínhabot kihagyom. Érdemes pár órára, esetleg egy egész éjszakára a hűtőbe tenni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top