Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2-3 dl tej, 1 tojás, 1 evőkanál margarin, 1 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor. Krémhez: Két csomag vaníliás főzős pudingpor, 8 dl tej, 8 kanál cukor.
A sütőt közepes hőfokon melegítsd elő. Egy közepes nagyságú tepsit jól kenj ki zsiradékkal és vékony szeletekre darabolt almával, egymásra rétegezve rakd ki az alját. A kevert tészta hozzávalóit jól keverd ki, és simítsd az almára. Közepes tűznél addig süsd, míg a tészta szépen át nem sül.
Közben elkészíted a vanília krémet.
A kisült tésztát ráborítod alufóliára úgy, hogy az alma maradjon felül. Erre rákened a krémet még forrón, majd hagyod kihűlni. (Nem nyalakodni ám közben!) A tetejére szórhatsz kakaóport díszítésként, amikor már kihűlt.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Csó Jánosné Fazekas Ibolyának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!