Tepertős pogácsa

2008. 12. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: fél kg darált friss tepertő, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, fél liter tej, 6 dkg friss élesztő, két evőkanál só, liszt, egy tojás a pogácsák megkenéséhez, szezámmag.

Egy kis tejben megfuttatom az élesztőt (pici cukor, pici só és liszt hozzáadásával. A többi hozzávalóval és annyi liszttel bedagasztom, hogy könnyen kezelhető legyen - nem túl keményre. Meleg helyen addig kelesztem, amíg szépen fel nem jön és utána előmelegített sütőben a kiszaggatott pogácsákat megsütöm. Előtte megkenem felvert tojással, szórok rá szezámmagot és sót.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Bakos Elvirának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top