Rakott csirkemell

2008. 12. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé, 1 csomag - 500g bacon szalonna, fél liter tej, 1 fej összetört fokhagyma, só, liszt, 20 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl.

A csirkemellet előző este beáztatjuk a fokhagymás tejbe és hagyjuk benne pácolódni. A tejből kivéve sózzuk egy picit és lisztbe forgatjuk. A tepsi alját kibéleljük a bacon szalonna felével arra rátesszük a lisztezett csirkemelleket erre rászórjuk a füstölt sajtot majd a tejfölt "rádobáljuk", az egészet lefedjük a maradék bacon szalonnával. 200fokos sütőben 30-35 perc alatt megsül.

Jó kis laktató kaja. Sült krumpli vagy kukoricás rizs illik mellé köretnek. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Zsunak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top