Krimi, szex, meg amit akartok

2008. 12. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az éj puha teste fordulatos politikai krimi, tele szerelemmel, árulással, misztikummal. Érzéki háttér mindahhoz, ami napjainkban is történik – például Budapesten. Hugó, a polgármester lemond, miután felesége megöli a férfit, akivel egy transzvesztita hozta össze a politikai elitnek fenntartott éjszakai bárban. A nyomozásban nemcsak rendőri szempontok kapnak szerepet. Walter, a hírlapíró, egyben pártja fontos képviselőjelöltje is, szenvedélyes viszonyt folytat Barbarával, egy befolyásos vállalkozó nejével. Valaki zsarolni kezdi… Zénót, a gyermektelen házasságban élő gyárost fokozatosan hálózza be a vagány és szemtelenül fiatal Vanda. A párhuzamosan futó történetek mindegyik szála kemény csattanóval záródik.

A könyv főhőse Tamás, akinek a sorsa sok ponton emlékeztet magának Böszörményinek a sorsára. Tamás ugyanis hazát cserél, ahogy Böszörményi Zoltán is egy szál ruhában vágott neki Erdélyből a világnak, s került Kanadába, ahová családtagok, barátok, szakma és angol nyelvtudás nélkül, 25 kanadai dollárral a zsebében érkezett. Megérkezése után hét évre alapította első saját vállalatát, amely főleg kreatív reklámszolgáltatásokkal foglalkozott. A romániai rendszerváltás sikeres gazdasági szereplője, ő építette fel Románia egyik legmodernebb fényforrás gyárát, s az ő vállalata fejlesztette fel Bukarest és más romániai nagyvárosok közvilágítását is.

Jelenleg Monacóban él, regényeit pedig Barbadoson írja.

„Irigylésre méltó, amiért a szerző ennyi életet élt meg – a szegénységtől a gyáriparosig, az elnyomottól a szabad emberig, a pokoltól a mennyországig. Könyve sokaknak tanulságos és élvezetes lesz, nemzedékünknek azonban tankönyve lehetne” – írja róla Szőcs Géza. Másik méltatója, Orbán János Dénes szerint a könyvből garantáltan remek thrillert lehetne forgatni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top