Mákos guba másképp

2008. 12. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 10 kifli, 15 dkg mák, 30 dkg kristálycukor, 6-8 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, mazsola ízlés szerint, 1,5-2 l tej, diónyi margarin, egy fél marék zsemlemorzsa

A kiflit 10-12 mm széles karikára vágjuk. A tejből a tojások cukorral elkevert sárgájával, cukorral, vaníliás cukorral madártejszerű főzetet forralunk.

Egy nagy jénai tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. A forró madártejbe szűrőszerű lyukacsos kanálon belemártjuk a kiflikarikákat, hagyjuk, hogy néhány pillanatig magukba szívják a nedűt. A jénaiba egy sort rakunk belőle. Erre darált és cukorral vegyített mákot rétegzünk, majd mazsolával is meghintjük. Addig ismételgetjük, amíg a kifli elfogy. Ha még maradna belőle, óvatosan, egyenletesen csurgassuk a guba tetejére.

A két tojás fehérjéből és a porcukorból habot verünk, majd betakarjuk vele a tálban lévő gubát. A tetejére még egy kis cukrot is hinthetünk, a sütéskor szépen karamellizálódik a tetején.

Az egészet előmelegített sütőben 10-15 percig.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen M. Szabinának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top