Hozzávalók:
6-8 szelet karaj, egy doboz konzerv gomba, kis vaj, sajt, kevés tej, annyi szelet bacon, ahány karaj, petrezselyem zöldje.
A karajszeleteket klopfoljuk, megforgatjuk lisztben és kevés olajon hirtelen lepirítjuk. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, ebbe lerakjuk a szeleteket egymás mellé, a maradék olajban megpároljuk a gombát petrezselyemmel. Ebből egy-egy kanállal rárakunk a húsra, erre jön a bacon vagy sonkaszelet, erre egy szelet trappista sajt.
Az egészet leöntjük a következő mártással: egy kis darab vaj, liszt, tej és reszelt sajt, egy kis szerecsendió összefőzve tejföl sűrűségűre. A sózással vigyázzunk, mert a sajt is, a bacon is sós. Ezután berakjuk a sütőbe és ropogós pirosra sütjük. Burgonyakörettel kiadós vasárnapi ebéd válik belőle!
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Csató Annának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.