Rakott karaj

2010. 05. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

6-8 szelet karaj, egy doboz konzerv gomba, kis vaj, sajt, kevés tej, annyi szelet bacon, ahány karaj, petrezselyem zöldje.

A karajszeleteket klopfoljuk, megforgatjuk lisztben és kevés olajon hirtelen lepirítjuk. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, ebbe lerakjuk a szeleteket egymás mellé, a maradék olajban megpároljuk a gombát petrezselyemmel. Ebből egy-egy kanállal rárakunk a húsra, erre jön a bacon vagy sonkaszelet, erre egy szelet trappista sajt.

Az egészet leöntjük a következő mártással: egy kis darab vaj, liszt, tej és reszelt sajt, egy kis szerecsendió összefőzve tejföl sűrűségűre. A sózással vigyázzunk, mert a sajt is, a bacon is sós. Ezután berakjuk a sütőbe és ropogós pirosra sütjük. Burgonyakörettel kiadós vasárnapi ebéd válik belőle!

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Csató Annának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top