Hozzávalók:
fejenként kb. 2 darab közepes nagyságú burgonya só és bors tojás liszt zsemlemorzsa olaj
Elkészítés:
A burgonyákat héjastól vízben megfőzöm, de csak annyira, hogy a hústű vagy kés éppen átmenjen a burgonyán. Majd lehűtöm, héjától megtisztítom és kb.1 cm-es szeletekre felvágom, én egy darabot 4-5 részre vágtam, a burgonya alakjától függött. A további műveletek a rántott ételek elkészítési módját követik. A hozzávalóknál a sót és borsot adtam meg, de szeretném elmondani, hogy lehet grill és sültkrumpli fűszerkeveréket is használni, sőt én gyakran használom a sültcsirke fűszerkeveréket is a rántott zöldségekhez. Fűszerezés után panírozom és forró olajban mindkét oldalát átsütöm, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtem az olajtól. Lehet főételként főzelékkel fogyasztani, de húsételhez köret is lehet. Vacsorára is kiváló, sőt csak egyszerű nassolni valóként is készíthető. Remélem, hogy lesz, akinek elnyeri tetszését. További jó sütést-főzést kívánok!