Rántott kelkáposzta töltve

2010. 12. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 fej közepes nagyságú kelkáposzta 1 evőkanál egész köménymag 1 nagyobb gerezd fokhagyma kevés só a káposzta abálásához 3 db tojás a töltelékbe 1 kávéskanál őrölt pirospaprika 10 dkg csirkemell sonka fél pohár tejföl a kispoharasból bors ízlés szerint a töltelékbe liszt, zsemlemorzsa a panírhoz olaj a sütéshez tojás a panírozáshoz

 

Elkészítés:

Első lépésként  a kelkáposztát megabálom, vízben, sós, köménymagos és fokhagymás lében. Én egyben szoktam, de lehet leveleire szedve is, ha sérülés nélkül le tudom fejteni. Igaz, abálás közben is nézegetni kell, hogy a leváló levelek túl ne főjenek. Ha megabálódott, hagyom hűlni, majd a levelekről a vastagabb ereket levágom. A 3 tojást keményre főzöm, amit hűlés után apróra felszeletelek. A csirkemell sonkát, vagy ki mit szeretne beletölteni, szintén apróra felszeletelem, majd a felvágott tojással, a tejföllel, pirospaprikával és – ha szükséges sóval, borssal – összekeverem. Ezután a tölteléket úgy töltöm a kelkáposztalevelekbe, mint a töltött káposzta esetében. Panírozom, mint a rántott  készítményeknél, és bő forró olajban aranyszínűre sütöm, lecsepegtem a felesleges olajat róla, és burgonyapürével tálalom. A kisebb kelkáposztalevelekkel azt szoktam csinálni, hogy kettőt-hármat egymásba teszek és úgy panírozom be, vagy henger alakúra felsodrom, és mivel ebbe már tölteték nem igazán fér, csak úgy üresen panírozom és sütöm. Ha valaki nem eszik húst, akkor gombával is megtölthető. Szerintem érdemes kipróbálni, mert   könnyű étel, mégis tápláló. Jó sütést-főzést kívánok!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top