Retró pasik#br# Dolce&Gabbanánál

2011. 03. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem ez az első alkalom, hogy a híres tervezőpáros az új kollekciójának reklámkampányát egy kicsit retró, kicsit múltidéző színfalak közé helyezi. A korábban már megjelent női kollekcióhoz párosul most témájában és hangulatában a férfiakat célzó fotósorozat is, melyet végignézve leginkább az olasz filmgyártás aranykora jut eszünkbe. A jóképű, férfias körből már csak egy Sophia Loren, vagy egy Gina Lollobrigida hiányzik.

   

A napjainkban népszerű lányos fiúk helyett az olasz Dolce&Gabbana mind a mai napig inkább a férfias férfiakat részesíti előnyben kampányai és divatbemutatói alkalmával is. Noah Mills, Sam Webb és David Gandy is gyakran dolgozik a tervezőknek, és róluk végképp nem lehet azt mondani, hogy az androgün szépséget képviselik. Markáns arc, izmos test, ragadozó tekintet és harcra éhes arckifejezés lüktet felénk minden egyes fekete-fehér képről, melyet Steven Klein fotós készített a márka tavaszi kampányához.

A képeken egy keményen dolgozó, luxust kevéssé ismerő kisvárosi halász csapat egy napja köszön vissza. A mindennapi küzdelmek a tengerrel, a kis fogással, a megélhetési gondokkal félreérthetetlenül sütnek a képekről. De ott van mellette a városiak által irigyelt vidéki, tengerparti nyugalom is, ahol van idő egy kis olaszos sziesztára, barátságos focimérkőzésre is. És hogy mindezekhez milyen viseletet javasol D&G? Könnyű ingek és sortok, laza anyagok és világos tavaszi-nyári színek.

Persze nem kell ahhoz krőzusi vagyonnal bírnia egyetlen férfinak sem, hogy kövesse az olasz divatdiktátorokat. A stílusos megjelenés nem pénz kérdése, csupán a jó szemen, illetve egy jó ízlésű női segítőn múlik, ha már az istenadta divatgén esetleg hiányzik az adott férfiból. Mindenesetre azok a férfiak, akik követnek néhány jó tanácsot öltözködésükben, nem tévedhetnek túl nagyot. - A sötét színek karcsúsítanak, a világosak kikerekítenek. - A szandál, papucs, sportcipő plusz zokni és rövidnadrág párosítás még most is nevetségesen hat, legyen bármilyen forró a nyár. - A tiritarka ingek helyett, kortól függetlenül, előnyösebb az egyszínű vagy egyszerű mintázatú póló, ing. - A retró öltözet nem egyenlő az évek alatt foszlottra hordott melegítőnadrággal. Viszont egy kissé elkopott farmer térd alatt levágott száraival már nyári alapdarab lehet. - Egy kis borosta, egy aviátor napszemüveg, könnyű ing és vászonnadrág, és kész a férfias férfi univerzális nyári kiadása.

   

Szóval kedves urak és hölgyek, ne féljenek egymástól kérdezni, illetve tanácsot adni egymásnak, legalábbis, ha olyan igazi macsókat szeretnének maguk mellett látni, mint akiket D&G vizionalizált idén tavaszra.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top