Édesanyám receptje, családom kedvence évek hosszú sora óta.
Hozzávalók: - 4 tojás, - 4 evőkanál víz, - 2 evőkanál kakaó, - 25 dkg porcukor, - maroknyi apróra vágott dió, - 1 sütőpor, - 20 dkg liszt.
A 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál vízzel, 2 kanál kakaóval, 25 dkg porcukorral, dióval és a sütőporral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a 20 dkg lisztet és a felvert habot. Krém: 3 dl tejet, 2 egész tojást, 2 kanál liszttel sűrűre főzünk, hűlni hagyjuk. 10 dkg vajat, 15 dkg porcukorral habosra kavarunk, és 2 evőkanál kakaóval és 2 kávéskanál rummal a főzött krémhez adjuk. Csokival öntjük le a tetejét.
Egészségetekre!
Köszönjük szépen Sáfár Istvánnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.