Rigó Jancsi

2009. 05. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Édesanyám receptje, családom kedvence évek hosszú sora óta.

Hozzávalók: -  4 tojás, -  4 evőkanál víz, -  2 evőkanál kakaó, -  25 dkg porcukor, -  maroknyi apróra vágott dió, -  1 sütőpor, -  20 dkg liszt.

A 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál vízzel, 2 kanál kakaóval, 25 dkg porcukorral, dióval és a sütőporral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a 20 dkg lisztet és a felvert habot. Krém: 3 dl tejet, 2 egész tojást, 2 kanál liszttel sűrűre főzünk, hűlni hagyjuk. 10 dkg vajat, 15 dkg porcukorral habosra kavarunk, és 2 evőkanál kakaóval és 2 kávéskanál rummal a főzött krémhez adjuk. Csokival öntjük le a tetejét.

Egészségetekre!

Köszönjük szépen Sáfár Istvánnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top