Rizses káposztatekercs sajtmártással

2008. 09. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg gomba, 20 dkg darált füstölt comb (füstölt sonka is jó, vagy gépsonka) 20 dkg rizs, 1 dl olaj, 2 e. k. vágott petrezselyem, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 8 db nagyobb kelkáposztalevél. Sajtmártáshoz: 5 dkg vaj, 3 dkg liszt, 4 dl tej, 1 csipet őrölt szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt. Az olaj felén megfuttatjuk a rizst, megsózzuk, 2 dl forró vizet öntünk rá és letakarva megfőzzük. Az olaj másik felén megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a sonkát, kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba megpirult megszórjuk petrezselyemmel, összekeverjük a rizzsel, és 5-10 percre félretesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd a tojásokat a reszelt sajttal együtt belekeverjük. A kelkáposztalevelek vastag erét kivágjuk, a leveleket 1-2 percre forró vízbe tesszük, majd leszárítjuk. Az előbb elkészített töltelékkel megtöltjük a leveleket és feltekerjük. Sajtmártás: a vajat egy edényben megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, majd bele önjük a forró tejet. Simára keverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. A sajtot csak akkor tegyük bele, amikor levettük a tűzről. Hőálló tálba tesszük a tekercseket és sajtmártással meglocsoljuk, készre sütjük. A rizses töltelékbe tehetünk cukorborsót, sárgarépát is, ki hogyan szereti. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Váradi Zitának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top