A horoszkópelemzés technikai bemutatója 1.rész

2008. 09. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ma már nagyon kevés emberrel találkozom, aki nem, vagy nagyon keveset hallott az asztrológiáról. Egyre többen tanulják, olvasnak róla, esetleg magánúton tanulmányozzák ezt a tudományt.

A horoszkóp kifejtése, kiértékelése, sokszor komoly gondot okoz olyan olvasónknak, akik megpróbálják a fellelhető irodalomból megfejteni a horoszkópjukat. Ez nagyon nehéz még annak is, aki legalább éveken át tanulta ezt az iskolapadban, ezért ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani.

Mit is vizsgáltak elődeink a horoszkóp készítésénél? 1.) a jellemet 2.) a sorsot 3.) az egészséget. A jellem kifejtését mindenki gyakorolja a maga iskolájában, ehhez csak egy pici kitérő tartozik: 1.) Melyik bolygó az I. ház uralkodója, ez megmutatja, hogy az illető mennyire alkalmas valamire. 2.) Melyik mundán – világi értelemben vett - házba esik a horizontális (születési horoszkóp szerinti) Ascendens. 3.) Milyen elemű az I. horizontház. 4.) Milyen a ritmusa, más néven a minősége ennek a jegynek. 5.) Melyik házzal esik össze a Kos jegye, és melyik házzal az Oroszlán jegye. A Kos azt jelzi, hogy milyen az illető gondolkodása, az Oroszlán pedig azt, hogy hova helyezi a szívét, erre legjellemzőbb a gyermek szeretet. Pl. Egy Mérleg Ascendensű, vagy egy Skorpió Ascendensű embernek a X. ház nagy része lesz az Oroszlán jegyében, ezért valószínűleg a hivatása, a hova tartozása, a kitűzött céljai, valamint a főnöke, felettese fontos szerepet fog játszani az életében, mondhatjuk úgy is, hogy szeretni fogja.

Többek között ezért is alkalmasak a Mérleg Ascendensű hölgyek a szó nemes értemében vett titkárnői állásra.

Mi most a sors beosztással foglalkozunk inkább, ebből is két szempont szerint vizsgáljuk a horoszkópot: 1.) Melyik horizontházba esik a Mundán ház, 2.) Az egyes jegyek uralkodó bolygói milyen jegyekben állnak, vagyis az egyes mundán házak uralkodói milyen mundán házakba kerültek. Miután mindenki szerintem fejből tudja, hogy melyik bolygója, milyen jegyben áll, könnyen ellenőrizheti annak valóságtartalmát, amit itt olvas. Kezdjük, mint mindig az elsővel, az első jellel, az első jeggyel, az I. házzal, vagyis a kos-sal. A Kos – mint I. ház analógia – Én vagyok, én ilyen vagyok, én ezt mutatom nektek, és én így mutatom nektek, mint ahol uralkodó bolygója a Mars áll, amilyen jelben, jegyben, és amilyen mundán házban áll a Mars, oda helyezi mindenki az energiáját. Mars isten pajzsa és íja, a háború istenéé. Uralkodik a Kos jegyében, társura a Skorpió jegyének. Rangját veszti a Mérleg és a Bika jegyében, emelt a Bakban, esésben van a Rák jegyében.

Testrésze: izomrendszer, külső szervek, arc és a fej, vörös vérsejtek, motorikus idegek, húgyhólyag, mellékvesék. Jelzi az akciót, agresszív törekvést, kezdeményezést. Kulcsszava: energia. Irányítja az ember ösztöneit, kívánságát és szexuális energiáját. Megmutatja az ambíciónkat, erőnket, hatalmunkat, konstruktivitásunkat, munkára törekvésünket, versenyszellemünket, életre és a halálra. Irányítja a sebészetet, az operációt, fegyvert, háborút, szerencsétlenséget, gyulladásokat, sebeket és vágásokat, égési sebeket, erőszakot, szerszámot, vasat és acélt. Annak idején, mint kisebb gonosztevő volt ismeretes. A Mars hatása meglepetésszerű, öntudatos és nyugtalanító. A Marsot lehet destruktívan használni és haragosan, harciasan, vagy pedig bátorsággal és erővel.

A Mars a horoszkópban azt mutatja, hogy a szülött hova fekteti be legnagyobb energiáját. Nézzünk erre egy-két példát:

Például ha a Mars a Vízöntő jelében, jegyében áll, vagyis a 11. Mundán házban.

A Mars a Vízöntő jegyében érzelmi töltetű. Magasztos elvei vannak, és nagyon időszerű világnézete. Nagyon ügyes. Viszont távolságtartó, és intellektuális. Inkább gondolkodó, mint cselekvő típus. Jó vezető, aki a kihívásokkal szembe tud nézni, becsületesen és komolyan. Amennyiben nem ő irányít, nem tud jól dolgozni. Minden hagyományost utál, ha az nem alapul logikán. Szexuális téren hajlamos a kísérletezésekre, és újításokra, hiányzik belőle a "személyes pecsét".

Nagyon magabiztosnak fog látszani, és ez a magabiztosság a kor előre haladtával egyre csak növekedni fog, látszólag nem nagyon törődik azzal, hogy mások mit gondolnak róla, de belül azonban nagyon is érzékenyen érinti mások véleménye. Szeret másnak, eltérőnek mutatkozni, büszke egyéniségére. Ha a Mars uralkodója a Szaturnusz vagy az Uránusz kiemelkedő helyzetben van, akkor sokszor fellázad, és nem mindig jó ügy érdekében.

Megrögzött szokásokkal rendelkezik, kivéve, ha a Szaturnusz vagy az Uránusz labilis jegyben áll. Kellő vonzerővel rendelkezik, így sokan hajlandók elfogadni viselkedését, amit egyébként másoktól nem tűrnének el.

Ha a Szaturnusz erős a horoszkópban, úgy ragaszkodik bizonyos tradíciókhoz, de ha az Uránusz erősebb, akkor mindent elkövet, hogy megváltoztassa az adott állapotokat. Fontos lenne számára a napi fizikai testmozgás, hogy felpezsdítse, kissé renyhe vérkeringését. Ha erős a horoszkópban az Uránusz, úgy érzékenyek az idegei, és erre is hasznos a napi séta. Ha a Marsnak kihívó aspektusai vannak, őszinte forradalmár lehet, és szükségét érzi annak, hogy lerombolja a létező szerkezeteket. A Mars a 11. mundán házban áll, itt kifejezetten kutató szellem. Szorgalmasan dolgozik, hogy megvalósítsa céljait, akár anyagi- akár szellemi téren. Társadalmi vezető és született propagandista, könnyen köt barátságot, de megtörténhet az is, hogy elveszíti barátait, mert túlságosan rámenős vagy túl sokat vár el másoktól.

Energikus és tele van lelkesedéssel, de ha a Marsnak nehéz aspektusai vannak. Könnyen sérteget másokat, túlságosan érzékeny és hajlamos a gyors kiábrándulásra. Fejlesztenie kell magában az óvatosságot, és a tiszteletet mások iránt. Sok energiát fektet a kreatív vállalkozásokba. Barátai is aktív emberek, de fennáll a veszély, hogy a szövetkezések vitával, civódásokkal járnak, és ha nagyon rossz fényszögeket kap a Mars, a társaság akár szét is bomolhat. Tűzbe teszi a kezét a barátaiért, és sokszor meg is égeti. A Mars az I. mundán ház uralkodójaként áll a 11. mundán házban: Sokszor merész és kockázatos dolgokba is beleviszi az élet, vagy akár a körülmények áldozata is lehet, amelyek néha veszélyes dolgokba sodorhatják. Nagyon meg kellene fontolnia, és jól kell döntenie, a felől, hogy mit csinál másokkal, és jó lenne, ha fontos lenne a számára, amit mások gondolnak. A barátok az életében fontosak, főleg önmaga megértésében játszanak nagy szerepet, természetesen csak akkor, ha okosan és jól válogatja meg őket. Igazi humanitárius, aki nagyobb szervezetben is tevékenykedhet, másokért. Nézzünk egy másik példát: Ha pl. valakinek a horoszkópjában a Mars a Bika jegyében áll akkor a 2. mundán házban található: Önfejű, makacs, gyakorlatias, határozott és nagyon magabiztos. Abban a pillanatban, amikor döntést hoz, nehéz lesz attól eltéríteni. Képes arra, hogy mindent megszerezzen, és nagyon elszánt, ha a pénzköltés módjáról van szó. Ez egyáltalán nem jelent zsugoriságot. Nagyon szigorú, ha másokat jellemez, a végsőkig harcolni fog az igazságtalanság ellen. Rettenetesen kitartó, de nem elég mozgékony és átható. Időnként hajlamos a túlzásokra, evésben ivásban, szórakozásban. Ügyes iparos, és dolgos munkás. Szexuális téren józan és érzéki, de sokszor túlságosan is féltékeny és birtokló.

A Mars a 2. mundán házban sok mindenre alkalmassá teszi tulajdonosát, elsősorban alkalmassá az anyagi javak megszerzésére. Könnyen szerez vagyont, szorgalmasan dolgozik, hogy pénzt keressen és bármilyen korlát nélkül költekezik és adakozik. Nagyon türelmetlenné válik, ha elvárásai nem teljesülnek. Hajlamos olyan munkákat vállalni, amelyek hamar nyereséget hoznak. Ez jó állás mérnököknek, műszerészeknek, és minden más munkának, amelyeken a Mars uralkodik, mint pl. a katonai, szolgálat és állami munkák. Ha nehéz aspektusai vannak a Marsnak, erős hangja lehet, amely bántja mások fülét, az is megtörténhet, hogy nem képes vagyonát megtartani, amely egyértelmű pénzügyi krízishez vezethet. A megszerezhető javakat, az anyagi dolgokat kormányozza, így a horoszkóp tulajdonosa majdnem minden energiáját arra összpontosítja, hogy pénzügyeit egyenesben tartsa. Hajtja a pénzt, és energiát nem kímélve tör céljai felé. Ha jó a Mars a horoszkópban, sikeres is lesz a pénzügyekben, roppant anyagiassá válhat, bár a Mars nem kifejezetten anyagi bolygó, a pénzszerzésnél önmagát sem kíméli. Ha sértett a Mars a Bika jegyében, akkor jöhetnek a pénzügyi károk, vagy a pénzszerzésben nem lesz válogatós. Ebből aztán nincs öröm, és nincs haszon. Az I. mundánház uralkodója áll a 2. mundán házban: Szereti önmaga meghatározni saját értékrendszerét, nagyon figyel az anyagiakra, és nagyon keményen dolgozik azért, hogy több legyen neki. Nagyon fontos számára a pénz, és minden, amit pénzért lehet venni. Ha a Mars jól áll, akkor anyagi sikerek várhatók, ha rosszul, akkor több pénzügyi csalódást kell átvészelnie.

Kapcsolódó anyagok: 

$$1095$$

$$1094$$

$$1093$$

$$1062$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top