Almás püspökkenyér

2008. 09. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kg alma, 30 dkg cukor, 2 tojás, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, ízlés szerint dió, mazsola, aszalt gyümölcsök, csokoládédarabok, fahéj, citromhéj reszelve, esetleg cukrozott gyümölcshéjak. Az almát lereszeljük, elkeverjük benne a cukrot és a tojásokat. Ebbe a masszába tesszük a tetszés szerinti finomságokat. Külön összekeverjük a lisztet a sütőporral és a fenti keveréket ezzel jól összedolgozzuk. Kivajazott, vagy sütőpapírral kibélelt gerincformába öntjük. Közepes tűznél sül 1órát, de ne vegyük feljebb, mert akkor megég az alja, a közepe pedig nyers marad. Fogpiszkáló segítségével ellenőrizhetjük, a belseje állagát. Egyszerű, gyors és nem rontható el. Sokáig elálló sütemény.

Köszönjük szépen Gerendai Marikának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top