Rizsomlett

2009. 01. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 8 kanál rizs, 1 húsleves kocka, 4 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, petrezselyem zöldje, só, bors, olaj a sütéshez.

Fél liter vízben megfőzöm a leveskockát és a rizst. Hagyom kihűlni. A vöröshagymát apróra vágom és olajon üvegesre pirítom, amikor kész a tűzről leveszem és hozzákeverem a kihűlt rizst, az apróra vágott petrezselyem zöldet, a tojásokat, ízlés szerint sót, borsot. A keveréket forró olajba evőkanállal szaggatom és mindkét oldalát megsütöm.

Önálló ételként is fogyasztható de főzelékek mellé feltétként is adható. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Szabóné Hugyák Juliannának, továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top