Sminkiskola 22. – Szőke szexbomba

2009. 01. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A szexbomba sminket igen könnyű elkészíteni és remekül kiemeli az arcvonásokat. Ezzel a sminkkel garantáltan vonzani fogjuk a tekinteteket! Elkészítéséhez szükségünk lesz korrektorra, áttetsző púderre, a szemöldök színével harmonizáló szemöldökceruzára, fekete szemceruzára, kis és nagy szemhéjecsetre, fekete szemhéjpúderre, szivacsos applikátorra, semleges árnyalatú barna szemhéjpúderre, szempilla-göndörítőre, fekete szempillaspirálra, bőrszínű ajakkontúr-ceruzára, lágy karamellbarna rúzsra, rúzsecsetre a felvitelhez és halványrózsaszín púderre.

Először tegyünk a szemek alá egy kevés korrektort és tüntessük el vele az esetleges bőrhibákat, majd púderezzük be az arcot. Ezután szemöldökünk hézagait töltsük ki a megfelelő árnyalatú szemöldökceruzával. Következő lépésként húzzuk ki a szemhéj belső peremét alul és felül egyaránt, ügyelve arra, hogy a vonal a szempillák tövéig érjen. Most a kisebb szemhéjecsettel halványítsuk el a fekete szemceruza vonalát, majd közvetlenül a ceruza vonalára vigyünk fel fekete szemhéjpúdert a szivacsos applikátorral és ezt is maszatoljuk el. A szemhéjpúder egyrészt rögzíti a festéket, másrészt lágyítja a smink hatását.

Ezután a nagyobb ecsettel vigyük fel a semleges árnyalatú, barna szemhéjpúdert a szem köré úgy, hogy kifelé haladva fokozatosan halványítsuk el. Begöndörített pilláinkat fessük ki fekete spirállal alul és felül is – ettől az apróságtól válik az arc finoman szexissé. Ajkainkat a természetes bőrszínünkhöz leginkább hasonló árnyalatú ceruzával kontúrozzuk, majd ecsettel az egész szájra kenjük fel a lágy karamellszínű rúzst. Itassuk fel a felesleget, rúzsozzunk újra, majd újra itassunk. Utolsó simításként pedig a halványrózsaszín púderrel pirosítsuk a járomcsontot – így üde pírt adhatunk az arcnak anélkül, hogy a szemek hatását tompítanánk.

Kapcsolódó anyagok:

$$1787$$

$$1835$$

$$1849$$

$$1866$$

$$1978$$

$$1982$$

$$2076$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top