Robbanékony kisokosok

2009. 09. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A legelső felrobbanó iphone eset Angliában történt, amikor, a véletlenül leejtett készülék, füstölni és rezegni kezdett, mindezt furcsa hangok kísérete mellett. A tulajdonos lélekjelenlétének köszönhette csupán, hogy nem kezében robbant a telefon, hanem hátsó kertjük udvarán, ahol három méter magasba szállt fel a felrobbanó csoda.

Az úriember rögtön jelentette az esetet azon a helyen, ahol megvásárolta a terméket, majd kapcsolatba lépett az Apple egyik vezetőjével, és a készülék árának visszatérítését követelte. Nem sokkal ezután meglepetten olvasta postaládájában szunnyadó levelet, amiben teljeskörű titoktartásra kérte az Apple, kártérítés fejében. Természetesen nem írta alá a papírokat és a sajtóhoz fordult, ezzel elindítva a robbanó iphone őrületet. 

Franciaországból több esetről is érkezett hír, amikben arról számolnak be, hogy telefonálás, vagy sms írás közben a képernyő elsötétedik, majd apró szilánkokra törik, mindezek ellenére komoly sérülés csak egy történt, ahol egy biztonsági őr arcába csapódtak a széttört szilánkok. 

Nemrégiben Belgiumban, egy kisfiú kezében robbant a telefon beszélgetés közben. Neki szerencséje volt, mert belül történt a robbanás, így a kijelző nem sérült meg. Szerencsére nem lett a kezének semmi baja, viszont az eset után hosszantartó, erős fejfájásra panaszkodott. 

Az Apple folyamatosan vizsgálja az eseteket. A legelső hír szerint a túlhevült  lítium-akkumulátorok okozták a robbanást, mára viszont a gyártó azt állítja, semmiféle gyártási hibája sincs a telefonnak, az eseteket a nem megfelelő használat okozza – leejtik, ütögetik...stb.

Hány emberrel esett már meg, hogy leejtette véletlenül a telefonját, vagy netalán megrepedt a kijelzője, majd felrobbant a kezében füstgomolyag kíséretében? A nem megfelelő használat sem indokolhatná azt, hogy csak úgy spontán három méter magasba szálljon a készülék. Valamint, ha valóban semmi gyártási hibája sincs a készüléknek, akkor miért akartak titoktartási nyilatkozatot kötni a sértettel, és kártérítést fizetni neki, mikor ő csak a vételárat kérte vissza? 

Mindenesetre az egyre nagyobbodó  nyomás hatására több bizottság is nyomoz az ügyben, az Apple szakemberei pedig még mindig hallgatnak az okokról.

Képek forrása: flickr.com



Szerző

donna.hu



Scroll to Top